perjantai 19.7.2019 Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Aina paikallinen, koillissavolainen

Yrittäjä tai yhdistys, järkyttikö hulevesilasku?

Kun kiinteistöjä on monta, virheellisen laskutuksen summa nousee tuhansiin euroihin.

Liike-, toimisto- tai teollisuusrakennuksen tai vaikkapa seurantalon omistaja Juankoskella, Muuruvedellä, Melalahdessa tai Säyneisessä, saitko Kuopion kaupungilta satojen tai jopa tuhansien eurojen hulevesilaskun viime vuodelta?

Jos sait ja säikähdit summan suuruutta, niin ei syytä huoleen. Lasku on virheellinen. Se on kuitenkin ulosottokelpoinen, ellei siitä tee muistutusta sähköpostitse Kuopion kaupunkirakennelautakunnalle tai lähetä postitse valitusta kunnallistekniselle suunnittelulle eräpäivään mennessä. Yhteystiedot löytyvät laskusta.

Suuret hulevesilaskut nostattivat säyneiseläisten yrittäjien niskakarvat pystyyn, etenkin kun kylässä ei edes ole kaupungin rakentamaa hulevesijärjestelmää. Perjantaina heitä tulivat tapaamaan Kuopion kaupunginvaltuutetut, kaupunginhallituksen jäsenet Jouko Lösönen (kesk.) Juankoskelta ja Tapio Tolppanen (kesk.) Nilsiästä.

Tolppasen mukaan suuret laskut on aiheuttanut se, että hulevesimaksujen valmistelijat eivät ole laskeneet kertoimien vaikutuksia tarpeeksi tarkasti. Lisäksi jätevesimaksun piti alentua samassa suhteessa kuin hulevesimaksua tulee maksettavaksi.

”Kaikki te, joilla on kohtuuton hulevesilasku, tehkää oikaisuvaatimus, niin laskua ei tarvitse maksaa. Kaupunginhallituksessa oli yksimielisyys siitä, että kyseessä on virhe”, kehotti Tolppanen.

”Prosessi voi viedä puolikin vuotta, mutta muistakaa tehdä oikaisuvaatimus, muuten lasku on ulosottokelpoinen”, muistutti Lösönen.

Kommentit

 • Jukka Nyyssönen

  Kuopion kaupungin taholta vastuutonta toimintaa. Riistavesi-Seuran omistaman kotiseutumuseon tontin ja rakennusten osalta tuli hulevesilaskua peräti 1.400 €. Tontille ei tule eikä mene yhtään vesiputkea, joissa tulise tai menisi vettä mihinkään suuntaan. Päinvastoin museon piha-alueelle valuu kaupungin omistamalta katualueelta sulamisvesiä ja kesällä runsailla sateilla myös sadevedet.
  Hulevesilaskusta on osaltamme tehty huomautus, mutta laskukuoren avaaminen kyllä nostatti niskakarvat pystyyn.

  Jukka Nyyssönen
  Riistavesi-Seura ry puh.joht.

 • Hulahulavesimies

  Riistaveden taajamassa on asuttuja alueita joissa ei ole kaupungin rakentamia sade/hulevesijärjestelmiä lainkaan. Yleisesti ottaen hulevesijärjestelmä löytyy koulujen ja muiden julkisten rakennusten alueilta, sekä taajaman sellaisista kohdista joissa vesi ei voi imeytyä maaperään.

  Riistaveden taajama on suurelta osin hiekkaperäisellä maalla johon vesi imeytyy suoraan eikä valu minnekkään ennen kuin se saavuttaa peruskallion. Hiekkamaalla olevien rakennusten katoilta maahan valuvasta vedestä ei siis mene tippaakaan kaupungin hulevesijärjestelmään, vaikka sellainen olisikin kadulla sadevesiviemärin ominaisuudessa.

  Mielestäni hulevesimaksua ei pitäisi periä niiltä kiinteistöiltä joiden sadevedet eivät mene hulevesijärjestelmään.

Jätä kommentti

*