tiistai 23.10.2018 Severi

Aina paikallinen, koillissavolainen

Veroprosentteihin korotusesitys Kaavilla

Kaavin kunnanhallitus esittää tiistaina kokoontuvalle valtuustolle korotuksia tuloveroon ja kiinteistöveroon, mutta ne ovat maltillisempia kuin mitä kunnanjohtaja oli esittänyt kunnanhallitukselle.

Ensi vuoden tuloveroprosentiksi kunnanhallitus esittää 21,75.

Kunnanjohtaja oli esittänyt 0,75 prosenttiyksikön korotusta 22,00:an, mutta Satu Viljamaa-Dirksin (Rakentava Kaavi) esitys nostosta 21,75:en sai äänestyksessä kuusi ääntä. Tyhjää äänestänyt Eino Miettinen (ps.) jätti eriävän mielipiteen kuten kunnanjohtaja Ari Sopanenkin.

Kiinteistöveroissa korotusesitys koskee yleistä kiinteistöveroa sekä vakituisia asuntoja ja loma-asuntoja.

Keskustan Toivo Hartikainen sai esityksensä taakse puoluetoverinsa Hilkka Tiilikaisen ja Jukka Tirkkosen sekä kokoomuksen Päivi Kostilaisen, joten yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi kunnanhallitus esittää 1,50, vakituisten asuinrakennusten prosentiksi 0,75 ja loma-asuntojen prosentiksi 1,55.

Kunnanjohtajan esitystä – yleinen kiinteistövero 1,45, vakituiset asuinrakennukset 0,80 ja loma-asunnot 1,65 – kannatti Antti Miettinen (sd.).

Tyhjää äänestivät Satu Viljamaa-Dirks ja Jarkko Taskinen (ps.). He olisivat pitäneet vakituisten ja loma-asuntojen kiinteistöverot ennallaan, mutta eivät saaneet tarpeeksi tukijoita.

Kunnanjohtaja Ari Sopanen jätti päätöksestä eriävän mielipiteen kunnan haasteellisen taloustilanteen vuoksi.

 

Jätä kommentti

*