tiistai 3.8.2020 Nea, Linnea, Neea, Vanamo

Aina paikallinen, koillissavolainen

Tosielämän M/S Romantic: Ulla Levämäen uraan ruotsinlaivalla mahtuu komediaa sekä draamaa

Ulla Levämäki kertoi urastaan Tuusniemen ikinuorten tapaamisessa aiemmin talvella.

Viime vuonna parhaan draamasarjan Kultaisen Venlan pystin voitti minisarja M/S Romantic, joka kuvaa yhden vuorokauden tapahtumia ruotsinlaivalla.
Jos 24 tuntiin vesillä mahtuu Venlan arvoisia juonenkäänteitä, paljonko niitä löytyy kolmesta vuosikymmenestä? Silja Linen palkkalistoilla 30 vuotta työskennelleen tuusniemeläisen Ulla Levämäen muistelmia kuunnellessa voi todeta, että paljon.
Ulla kertoi urastaan aiemmin maaliskuussa Tuusniemen Ikinuorten tapaamisessa.

Vuonna 1973 Ulla aloitti ensimmäisen vuotensa Silja Linen leivissä, laivan myymälässä. Vuoden myymälässä työskenneltyään Ulla siirtyikin infopisteeseen ”båtvärdinnaksi” eli laivaemännäksi. Uusi työ vei välillä tiukkoihinkin tilanteisiin – myös kirjaimellisesti.
– Kokeilin uutta univormua ja ihmettelin, miten se ei istu päälle, samathan kaavat näissä on kuin lentoemännillä. Työtoveri kuittasi, että niillä on varmaan sitten vaan paremmat kropat, Ulla naurahtaa.

Laivaemännän pestissä Ulla nautti ihmisten kohtaamisesta, auttamisesta ja heidän elämäntarinoidensa kuulemisesta. Kannella nähtiin väkeä ahtaiden alahyttien interreilaajista luksusristeilyä viettäviin kuninkaallisiin.

Lue lisää Ulla Levämäen muistoja 26.3. Koillis-Savosta.

Jätä kommentti

*