Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on nyt avattu, löydä oma ehdokkaasi!

Bar Pataruukin yrittäjä toivoo vilkastumista

Korona on aiheuttanut hiljaiseloa, johon rajoitusten poistuminen tuo nyt pikkujoulusäpinää.

Mainos

Koronarajoitukset ovat vaikuttaneet voimakkaasti ravintolatoimintaa supistavasti. Juankosken keskustassa toimivan Bar Pataruukin yrittäjä Karoliina Mönkkönen toivoo rajoitusten vähitellen poistuttua asiakkaiden paluuta. Pikkujoulujen myötä ehkä alakerran diskotilakin voidaan ja kannattaa taas avata käyttöön

Karoliina Mönkkönen aloitti Bar Pataruukin yrittäjänä toukokuussa 2018, jolloin yritys hankki Ravintolatalo Pataruukin Eero Nykäseltä. Yrityksessä on mukana myös avomies Marko Puustinen, joka käy päätyössä muualla. Bar Pataruukissa on tarjolla perinteistä ja maistuvaa kotiruokalounasta maanantaista perjantaihin. Lounaalla on ollut hyvin kävijöitä. Opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille lounas on hinnoiteltu edullisemmaksi.

Lounasruokaa ja kahvia mukissa saa ostaa mukaan. Tilauksesta saa kakkuja ja voileipäkakkuja. Ravintolan puolella voi pitää noin 30 hengen tilaisuuksia, vaikka pikkujouluja. Joululounaat ovat tulossa ruokalistalle. Ravintolassa on pubin puoli ja alakerrassa retrohenkinen diskotila tanssilattialla.

Disko ei ole ollut korona-aikana avoinna, mutta syksyn pikkujouluihin se on toiveissa saada taas käyttöön, mikäli asiakkaita tulee riittävästi. Diskotila on myös vuokrattavissa. Laulu- ja tanssikieltojen poistuttua, karaokea on voinut laulaa Pataruukissa kesästä lähtien.

Kesällä oli terassi ja Stage (lava) käytössä. Kanavajuhla keräsi 24. heinäkuuta terassille ja Juicen torille runsaasti ihmisiä. Esiintymässä Patiksen Stagella oli silloin Yölintu ja paikallinen Trio Heinäpää. Karoliina toivoo torille lisää tapahtumia, avustusten saaminen kaupungilta olisi niihin tarpeen.

– Toiminnassa yrittäjäyhdistys on mahtava tuki. Lisää yrittäjiä joukkoon sopii. Ravintolassa on viikonloppuisin ollut hiljaista varsinkin syksyllä. Ihmiset eivät käy ravintolassa entiseen tapaan. Juankoskelaiset, käyttäkää paikallisten yrittäjien palveluita, Mönkkönen toivoo.

Bar Pataruukissa on ollut töissä kolme vakituista työntekijää ja viikonloppuisin myös lisää henkilökuntaa. Ravintola-alalle on nykyisin vaikea löytää henkilökuntaa. Korona-ajan lomautukset ja työsuhteiden lopettamiset ovat vaikuttaneet siten, että töitä on jouduttu etsimään muualta.

Tulevista tapahtumista Mönkkönen mainitsee lauantaina 23. lokakuuta pidettävän terassikirppiksen isolla terassilla. Sinne voi vuokrata pöytiä viiden euron hintaan. Lauantaina 6. marraskuuta on kakkubuffa -tapahtuma.