Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue tästä Koillis-Savon kesälehti 2022

Juankosken Vuoden yrittäjä on Ruukin Korjauspalvelu

Palkittu: Juuso Hiltunen työskentelee Pekka-isänsä rinnalla.

Mainos

Juankosken Yrittäjät ry valitsi tänä vuonna Vuoden yrittäjäksi Koillis-Savossa toimivan LVI-alan yrityksen, Ruukin Korjauspalvelun. Yrityksen perusti vuonna 2008 Pekka Hiltunen ja 2011 mukaan työntekijäksi tuli hänen poikansa Juuso Hiltunen.

Pekka Hiltunen oli ollut töissä Stromsdalin tehtaalla korjaamopuolella 30 vuotta, kun häntä alkoivat kiinnostaa silloin markkinoille tulleet ilmalämpöpumput. Helmikuussa 2008 hän perustikin oman yrityksen niiden myyntiä ja asennuksia varten. Ajoitus sattui hyvään aikaan, sillä vuoden 2008 lopussa Stromsdal lopetti toimintansa. Pekka työskenteli reilut kolme vuotta itsekseen, kunnes hänen poikansa Juuso valmistui LVI-asentajaksi ja tuli mukaan työntekijäksi vuoden 2011 toukokuussa. Molemmat ovat kouluttautuneet ja hankkineet kylmäaineluvat, sähköasentajan koulutuksen ja S3-luvat. Sähköasennustöitä he eivät tee asiakkaille.

Ruukin Korjauspalvelulla on kaksi pakettiautoa ja miehet työskentelevät yleensä yksin, Juuso on vastannut lähinnä LVI -töistä. Isommissa projekteissa toimitaan yhdessä. Tänä vuonna hellekesänä oli ilmalämpöpumpuista puutetta, mutta ei Ruukin Korjauspalvelulla. Ilmalämpöpumppuja on mennyt omakotitalojen ja asuntojen lisäksi paljon kesämökeille. Pekka on myynyt ja asentanut jo yli 1 000 ilmalämpöpumppua – ensimmäisen LG-merkkisen hän asensi itselle kotitaloonsa, ja se on vieläkin toiminnassa. Tällä hetkellä yrityksellä on tehtävänä 400 vesimittarin vaihto Kuopion Vedelle Juankosken keskustassa.

Ilmalämpöpumppujen ohella maalämpöpumput ja ilma-vesilämpöpumppujen asennukset kuuluvat yrityksen toimialaan. Paikallinen yrittäjä ja huoltosopimukset ovat tässä hyvä valinta.

– Yrittäjälle asiakas- ja yhteistyösuhteet ovat tärkeitä. Meillä on alalta vankka kokemus ja työn moitteeton laatu on meille ehdottoman tärkeää. Toivomme, että käyttövesi- ja lämmitysremonteissa asiakkaat kysyisivät tekijöiksi myös paikallisia yrittäjiä, Pekka ja Juuso Hiltunen kertovat.

Moitteeton laatu on meille ehdottoman tärkeää.

Ruukin Korjauspalvelulta löytyy varastosta LVI-tarvikkeita, hanoja, wc-pönttöjä ja varaosia. Toiminnan kannalta on tärkeää, että huolto ja varaosia on saatavilla nopeaan, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä.

Juuso on tykännyt tehdä LVI-alan töitä ja suunnitelmissa on jatkaa yrityksessä, kun joskus isä Pekka on valmis jäämään eläkkeelle. Nyt molempia pitävät virkeänä työkiireet. Pekalla ja Raijalla on kolme lasta ja kolme lastenlasta.

Pekka perheineen on harrastanut ja rakentanut vapaa-aikanaan ympärivuoden asuttavaa huvilaa Vuotjärven rannalle. Rantasaunan teko jatkuu ensi keväänä.