Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaikon Loma ja Lohi suunnittelee tarjoavansa matkailijoille myös eläinten kuvaamista

Mainos

Kaavin Kärenkosken varressa olevan mökin edustalla on väljempää kuin vuotta aiemmin. Puita on hieman kaadettu, mutta ei liikaa, jotta riippukeinuja saa viritettyä niiden väliin. Niissä voi todistetusti loikoilla jopa talvella. Viime talvena Tanja Meronen kuvasi Kärenkosken äärellä Vaikon Lomalle ja Lohelle revontulia, joita yrittäjä Taina Tukiainen voi nyt esitellä postikorteilta.

Pakkasen kestävän teltat toimivat talvellakin, mutta kesällä Vaikon Loman ja Lohen lomamökkien vieressä nukuttiin enemmänkin.

– Helteiden aikaan nukuin itsekin muutaman yön. Tosi mukavaa se on, Tukiainen kertoo.

Yritys sai remontoitua viime keväänä yhden mökin valmiiksi, ja muitakin on suunnitteilla. Tukiainen esittelee mökkiä, jonka terassille on laitettu lasitus ja sauna uusittu kokonaan. Ikkunoita on nyt aiempaa enemmän, joten mökin vuokraajat näkevät koskessa virtaavan veden entistä hienommin.

– Näkymä on nyt auki. Siitä on tullut hyvää palautetta. Tästä tehtiin vähän niin kuin mallimökki. Tässä oli jo juhannuksena hääpari. He olivat aivan ihastuksissaan ja sanoivat tulevansa ensi kesänä uudestaan.

Tästä tehtiin vähän niin kuin mallimökki.

Tukiainen on kestävään kehitykseen erikoistunut tutkija ja hän kertoo, että samoja periaatteita on hyödynnetty esimerkiksi mökin ikkunoissa sekä mökin ja yrityksen vastaanoton keittiöiden remonteissa.

Sivakkavaarassa saneerataan suvun maatilaa. Siellä voidaan tulevaisuudessa järjestää esimerkiksi juhlaillallisia. Ohjelmanumeroksi matkailijoille saattaa tulla villieläinten kuvausmahdollisuus. Kaavin luonnossa on paljon elämää, ja Tukiaisen mukaan sitä kohtaan on kiinnostusta.