Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markku Antikaisella on kuntosali ja monta muuta yhteistyön hedelmää

Mainos

Oma kuntosali oli jo nuoruuden haave, kaavilaisen Markun Kiinteistöpalvelut Ky:n yrittäjä Markku Antikainen paljastaa. Vuoden 2019 alussa siitä tuli totta, kun hän avasi Kuntolinnan kauppakeskus Ison-Oskarin yläkertaan Kaavinlinnan entiseen ravintolasaliin. Tarvetta kuntosalille tuli, koska kunta lopetti salinsa vanhan kunnantalon purkamisen myötä.

– Kunta rupesi minulle tätä tarjoamaan, kun muita ei ollut tulossa. Siitä minä innostuin. Tämä on parempi paikka kuin entisellä kuntosalilla. Kunnantalon alakerrassa ei ollut ikkunoitakaan. Tämä on keskeinen paikka, Antikainen myhäilee.

Samaa mieltä on Fysioterapiapalvelu Zempin yrittäjä Jaana Saario, joka käy vetämässä liikuntaohjausta ja personal trainer -ohjausta Kuntolinnassa.

– Erittäin hieno kuntosali meillä, eikä ole hinnan kiroissa verrattuna kaupunkeihin, Saario kehuu.

Hän pitää tärkeänä kuntalaisten liikkeelle laittamista.

Erittäin hieno kuntosali meillä, eikä ole hinnan kiroissa verrattuna kaupunkeihin.

Jaana Saario

– Kuntalaisia varten tätä työtä tehdään. Ennalta ehkäistään sairauksia ja sairauslomia, kun saadaan ihmisiä ulkoilemaan, salille ja laduille, sanoo Saario, joka on koulutukseltaan fysioterapeutti ja personal trainer ja kohta myös liikuntaneuvoja.

Haastatteluhetkellä hän oli ohjaamassa salilla Teija ja Jouni Huuskoa. Jouni Huusko kehui koillissavolaisia kuntosaleja.

Paikalla oli myös Johanna Hämäläinen-Korhonen, joka mainitsi Antikaiselle toiveenaan saada Kuntolinnaan myös juoksumatto. Antikainen lupasi harkita.

– Ostin kunnalta laitteet ja vuokrasin tilat. Muutaman uuden laitteen olen ottanut, Antikainen kertoo.

Sekä Antikainen että Saario puhuvat yhteistyön tärkeydestä. Yrittäjät voivat tehdä keskenään yhteistyötä, ja Saario on toiminut muun muassa Tuumasta toimeen -hankkeessa sekä Hengitys- ja Sydänyhdistysten kanssa ja vetänyt toritapahtumia.

– Markulle kiitos. Hän on turhan vaatimaton. Hän on tehnyt paljon kuntalaisten eteen, Saario sanoo.

Yhteistyötä Antikainen kertoo tehneensä muun muassa voimanostaja Jari Saarion kanssa saadakseen nuoria liikkumaan. Kolme ammattikoulua käyvää nuorukaista Saarion maksuttomaan oppiin on saatu, mutta Antikainen toivoo heitä lisääkin.

– Nuoriso kaipaa ohjattua toimintaa, Antikainen arvioi.

Saarion kanssa hän suunnitteli voimamieskisan järjestämistä Kaavilla, mutta viime kesänä se ei vielä toteutunut koronaepidemian vuoksi. Suunnitelma on silti voimassa.

Toinen yhteistyökumppani on ON Rauta Oy:n yrittäjä Olli Nykänen, joka pitää K-Rautaa Kaavilla. He ovat yhdessä järjestäneet jo kahdesti Rautakauppa Rockin Kaavilla.

– Se on paikkansa löytänyt. Sitä pikkuhiljaa kasvatetaan, ja aina vähän parempia artisteja pyritään kutsumaan. Ihmiset voisivat tulla enemmän yli kuntarajojen, ja myös yrittäjät voivat tehdä enemmän yhteistyötä yli kuntarajojen, Antikainen toivoo.

Hänen päätyönään on kiinteistönhoito. Hoidettavia kiinteistöjä on Kaavin lisäksi Tuusniemellä, Juankoskella ja Nilsiässä. Työntekijöitä hänellä on neljä. Uusi yrityskumppani on iso ISS.

– Tykkään liikkua, tehdä ja toimia, Antikainen kuvailee.

Marraskuun 5. päivä Kuntolinnassa käynnistyy senioreille maksuton, kuukauden kestävä opastus kuntosalille. Ryhmään mahtuu enintään 20 Jaana Saariolle Zemppiin ilmoittautunutta, puh. 050 382 5938.