perjantai 5.6.2020 Sulevi

Aina paikallinen, koillissavolainen

Tärkein ensimmäiseksi

Kumpiko on tärkeämpää, suomalaisurheilijoiden menestys MM-kisoissa vai suomalaisurheilijoiden kilpaileminen toisiaan vastaan? Ylen ja MTV3:n ohjelmapolitiikan perusteella jälkimmäinen.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue pelasi keskiviikkona ja torstaina Puolassa MM-turnauksen jatkolohkossa, mutta penkkiurheilija joutui pettymään.

Yle oli mainostanut lähettävänsä pelit suorana televisiosta ja radiosta Yle Puheelta, mutta keskiviikkona Venäjä-otteluun vivahtavia ääniä ei Puheen taajuudelta kuulunut ainakaan ottelun alkuvaiheessa. Televisiosta ottelu toki näkyi.

Torstaina Suomi taisteli puolalaisessa palloiluhallissa Kanadaa vastaan, mutta mikä oli MTV3:n Sport Uutisten päällimmäinen aihe? Kotimainen jääkiekkoliiga.

Jälkeenpäin voi tietysti sanoa, että mitäpä noihin lentopallopeleihin olisi kannattanut satsata, kun takkiin tuli kuitenkin. Mutta vaikeaa on suomalaisia kannattaa, jos heidän kilpailukoitoksensa ajankohdaltakin on mahdollista välttyä.

Ehkä priorisoinnin selittää se, että jääkiekkoa harrastetaan Suomessa enemmän kuin lentopalloa. Toistaiseksi uusinta tietoa tarjoaa tiettävästi kansallinen liikuntatutkimus 2009-2010, jonka mukaan lentopalloa ja beach volleya harrasti tuolloin 110 000 suomalaista ja jääkiekkoa 200 000. Vai onko jääkiekko nuoren ja menevän kansanosan tosiurheilua ja lentopallo vanhenevan marginaalin löpsöttelyä.

Jo Suomen lentopallomaajoukkueen tähänastinen menestys osoittaa, että kyse on vaativasta urheilusta, eikä MM-turnausta seurattaessa pidä unohtaa, että Suomi pelasi paikkansa sinne, kun susijengi pääsi MM-kentälle villillä kortilla.

Anna Kaasinen

Jätä kommentti

*