maanantai 3.8.2020 Nea, Linnea, Neea, Vanamo

Aina paikallinen, koillissavolainen

Talousarvio meni uusiksi, kun Kaavin kunnanvaltuusto jakoi avokätisiä joululahjoja. Koparan osto torpattiin.

Jarkko Taskinen, Elvi Heikkinen, Jorma Räsänen, Satu Viljamaa-Dirks ja Reijo Ruhtinas keskustelivat tauolla muun muassa Koparan ostosta.

Kaavin kunnanvaltuusto taikoi keskiviikkoillan kokouksessaan lisärahaa ennestäänkin alijäämäiseen budjettiin. Kun kunnanjohtaja Ari Sopanen kokouksen päätteeksi ynnäsi päätösten vaikutuksen, jäi viivan alle 135 000 euroa. Tämä tarkoittaa, että ensi vuoden budjetti on 706 000 euroa alijäämäinen.

Kokouksessa keskusteltiin paljon siitä, mistä voi säästää ja mistä ei. Etenkin avustusten suunniteltu puolittaminen sai valtuutetut takajaloilleen.
Kaikkiaan äänestettiin kahdeksasta eri aloitteesta.
Petri Mononen (sd.) esitti avustusten puolittamisen perumista, eli 48 000 euron lisäämistä avustusbudjettiin. Tämä meni läpi äänestyksessä äänin 5-10.
Tähän äänestykseen sisältyi myös Hilkka Tiilikaisen (kesk.) esitys, että yksityistieavustuksiin lisättäisiin 15 000 euroa.
Toisena äänestettiin Elvi Heikkisen (sd.) esityksestä, jonka mukaan paikallisteiden ja haja-asutusalueen sähköistämiseen varattaisiin 4000 euroa. Tämä esitys hyväksyttiin äänin 6-9.
Jorma Räsänen (kesk.) esitti, että nuorten kesätyöllistämiseen tarkoitetut rahat pidettäisiin tämän vuoden tasolla. Valtuutetut hyväksyivät 10 000 euron lisäyksen budjettiin äänin 4-11.

Jarkko Taskinen (ps.) esitti, että kunta ei ostaisi Koparan kiinteistöä Kaavin Vuokratalot Oy:ltä. Kiinteistöstä oli tarkoitus kunnostaa tilat työttömien toimintaan.
Taskinen kysyi, onko kiinteistöstä tehty kuntokartoitus, ja minkä ikäinen kiinteistö on. Kunnanjohtaja arveli kiinteistön olevan 70-luvun loppupuolelta. Kunnaninsinööri Markus Hartikainen muistutti, että perusteellisen kuntokartoituksen tekeminen vaatisi noin 4000 euron lisämäärärahaa budjettiin.
Äänestyksessä Taskisen esitys voitti niukasti äänin 6-7.
Reijo Ruhtinas (Rakentava Kaavi) esitti, että vanhuspalveluihin lisätään 50 000 euroa. Tämäkin esitys meni läpi äänin 5-10.
Satu Viljamaa-Dirks (Rakentava Kaavi) esitti, ettei kansalaisopiston suunniteltuja määrärahaleikkauksia toteutettaisi, vaan talousarvioon lisättäisiin 15 000 euroa. Samoin hän esitti, että konservatoriolle myönnettäisiin 2000 euroa harkinnanvaraista avustusta, jolla voitaisiin varmistaa vähävaraisten musiikin opiskelijoiden harrastuksen jatkuminen. Nämä molemmat esitykset menivät läpi äänin 6-9.
Reijo Ruhtinas esitti vielä, että haja-asutusalueen asiointiliikenteeseen myönnettäisiin 4000 euroa. Tämä esitys hyväksyttiin äänin 5-10.

Kehitysvammapalveluiden 100 000 euron vähennyksestä ei äänestetty, mutta keskusteltiin kyllä. Sosiaalijohtaja Suvi-Tuulia Seitsojoki kertoi, että vähennykset toteutetaan nostamalla ateriamaksuja
– Ateriamaksut ovat nyt huomattavasti alemmalla tasolla kuin monissa muissa kunnissa. Lisäksi toimintakeskuksen toiminta supistetaan neljään päivää viikossa. Myös asumispalveluita pyritään muuttamaan aiempaa edullisempiin yksiköihin, kertoi Seitsojoki.
Valtuustossa keskusteltiin vilkkaasti Kaavin elinvoimasta ja siihen vaikuttavista seikoista. Erityisesti pidettiin tärkeänä, että asukkaiden harrastusmahdollisuudet sekä asuminen myös haja-asutusalueella mahdollistetaan tulevaisuudessakin.
Vaikka valtuusto positiivisella tuulella olikin, meni Kaavin kunnan vuoden positiivisimman työntekijän palkinto kiinteistönhoitaja Petri Ahoselle. Hän sai kotiin viemisiksi Juutilan valimon kellon.

Kommentit

  • Sivusta seuraaja

    Onneksi Koparan osto peruttiin Lautahökkeli vanha ja sivussa Olis tullut liian kalliiksi remontoida

Jätä kommentti

*