tiistai 3.8.2020 Nea, Linnea, Neea, Vanamo

Aina paikallinen, koillissavolainen

Riskiryhmille helpotusta: Kuopio aloittaa hiekanpoiston maaseututaajamissakin

Kuopion kaupunki ryhtyy poistamaan hiekkaa kaduilta jo maanantaina 23. maaliskuuta. Maaseututaajamissakin alkavalla työllä kaupunki haluaa helpottaa asukkaiden ja varsinkin riskiryhmään kuuluvien oloa pahentuneessa koronatilanteessa.

Työ alkaa kaupungin pääväyliltä ja linja-autoreiteiltä, minkä jälkeen vuorossa ovat pyöräilyverkosto ja alemman tason katuverkosto.

Kaupungin kunnossapitopäällikkö Jere Toppinen kertoo, että työn tekemiseen jopa kaksi kuukautta normaalia aiemmin vaikuttaa myös ensi viikolle ennustettu lämmin sää.

”Puhdistuksessa joudutaan käyttämään vettä, ja jos on riskinä, että pinnat jäävät liukkaiksi, niin käytämme suolaa muualla paitsi pohjavesialueilla. Suolaa voi siis ehkä olla semmoisissakin paikoissa, missä sitä ei muuten olisi. Jos myöhemmin tarvitsee liukkauden takia hiekoittaa uudelleen, se tehdään, vaikka siitä tuleekin kustannuksia.”

Toppisen mukaan kaikki paikallisurakoitsijatkin ovat lupautuneet mukaan kokeiluun tässä tilanteessa. Kaupunki toivoo myös kiinteistöjen aloittavan pihojen ja pysäköintialueiden puhdistuksen mahdollisimman pian ja aktiivisesti.

Nilsiän ja Riistaveden taajamissa kaduista vastaa kaupunki, mutta Juankosken ja Säyneisen pääväylä sekä Muuruveden pääväylät kuuluvat valtiolle. Pohjois-Savon ely-keskus ei aio aloittaa hiekanpoistoa vielä, koska se haluaa taata liikenneturvallisuuden.

Jätä kommentti

*