perjantai 19.7.2019 Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Aina paikallinen, koillissavolainen

Riistavedellä toivottiin inhimillisyyttä koulupäätöksiin

Riistaveden pitäjäraadin järjestämässä asukasillassa Mantulla eniten puhuttaneet asiat olivat Kuopion esittämät koillisen alueen koulusupistukset ja yllättäen tiedoksi tullut terveysaseman sulkeminen.
Illan aikana monissa puheenvuoroissa peräänkuulutettiin oppilaiden oikeutta opiskella terveissä kouluissa sekä inhimillisen pituisia koulumatkoja. Alakoululaisen 2,5 tunnin ja yläkoululaisen 3 tunnin koulumatkat alkavat olla koulupäivän päälle kohtuuttomia.

Muunneltavan monitoimihallin rakentaminen elinkaari -periaatteella nousi esiin useassa puheenvuorossa. Tiloja ovat lähitulevaisuudessa tarvitsemassa koululaisten lisäksi myös kirjasto ja kansalaisopisto. Jukka Nyyssösen saaman tiedon mukaan seurakuntasali alkaa olla saattohoitovaiheessa. Esteetöntä kokoontumistilaa ei Marjo Leppäsen mukaan Riistavedellä pian ole.
Kuopion kaupungin strategiat  ”Hyvän elämän pääkaupunki” ja ”Paras paikka lapselle” kyseenalaistettiin illan aikana moneen kertaan.  Samoin kyytiä sai tasapuolisuus.
– Kuopion eteläisiä osia rakennetaan. Karttulassa on juuri tällainen elinkaarimallin rakennus, kertoi paluumuuttajaksi esittäytynyt rouva.

Tuoreimpana asiana illan esityslistalla oli yllättäen esille noussut tieto kaikkien terveyspalveluiden siirtymisestä Kuopion pääterveysasemalle lokakuun alusta. Terveysaseman lääkäripulaan haetaan ratkaisua ja lääkärin paikka on laitettu hakuun.

Lue lisää 4.10. Koillis-Savosta

Kommentit

  • Sane

    Entisenä Riistaveteläisenä ja ehkä piakkoin tulevan paluumuuttajana haluaisin sanoa painavan sanan terveyspalvelujen puolesta. Terveyspalveluja ei missään nimessä saa lopettaa kylältä koska Riistavesi on laaja alue ja näin ollen matkat Kuopioon syrjemmältä käyvät aivan kohtuuttomaksi ja myös kaikilla ei ole autoa käytettävissä. Kuinka nämä ihmiset saavat terveyspalvelunsa kysyn vaan. Ehdottomasti yksi lääkäri vaikka sitten kolmena päivänä viikossa pitää olla paikalla samoin terveydenhoitaja joka voi tarvittaessa ottaa yksinkertaisimmat laboratoriokokeet. On se kumma kun Kuopiolla riittää rahaa etelä puolisten alueitten rakentamiseen ja kohentamiseen, miksi muut alueet jätetään paitsioon. Onko näillä kulmilla asuvat ihmiset eriarvoisia etäläpuolella asuviin nähden. Riistavesi on kumminkin keskeinen paikka niin näin ollen myös ala ja yläkoulut pitää säilyttää kylällä. Riistavedelle on n.30km joka suuntaan niin koulumatkat eivät tule kohtuuttoman pitkiksi kenellekkään.

Jätä kommentti

*