perjantai 19.7.2019 Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Aina paikallinen, koillissavolainen

Parkkipaikat poistumassa S-marketin edestä

Juankoskelainen Mauno Rautiainen toivoo, että Poikkitien ratkaisuista tulee turvallisia. ”Nykyinen tapa parkkeerata vaikeuttaa tien liikenteen huomioimista ja vaaratilanteita syntyy.”

Ehdotus Poikkitien torin puoleisen osan katusuunnitelmaksi sisältää muun muassa katuosuuden muuttamisen kaksisuuntaiseksi ja pysäköintipaikkojen poistamisen S-marketin edestä.
– Poikkitie muutetaan kaksisuuntaiseksi liikenteellisten ratkaisujen parantamiseksi, kertoo suunnitteluinsinööri Juha Karppinen Kuopion kaupunkiympäristön kunnallisteknisestä suunnittelusta.
Katusuunnitelma kytkeytyy torisuunnitelmaan, jossa suunnittelun aiemmassa vaiheessa esiteltiin eri vaihtoehtoja. Nykytila on torilla ollut melko jäsentymätön, ja eri liikennemuotojen parempi erottelu on ollut yksi peruste valita tämä vaihtoehto.

Pysäköintipaikkojen siirtäminen muualle torialueelle lisää kevyen liikenteen turvallisuutta ja erottaa sen selkeämmin muusta liikenteestä.
Torialueelle on esitetty 37 pysäköintipaikkaa, neljä liikuntarajoitteisten pysäköintipaikkaa, mopoille ja moottoripyörille omat pysäköintipaikat ja vanhan navetan taakse viisi liikekiinteistön henkilökunnalle osoitettua paikkaa. Takseille on tulossa kuusi paikkaa.

Poikkitien katusuunnitelmaehdotusta voi tutkia ja kommentoida lokakuun loppuun asti muun muassa Juankosken asiakaspalvelupisteessä ja Kuopion kaupungin nettisivuilla.

Jätä kommentti

*