perjantai 19.7.2019 Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Aina paikallinen, koillissavolainen

Pappi siitä tulee

Olen seurustellut lapsenlapseni kanssa viime aikoina tavallista enemmän. Samalla olen koettanut löytää 1-vuotiaan käytöksestä merkkejä, joilla voisin ennustaa hänen tulevaisuuttaan. Minua jäi nimittäin vaivaamaan ystävättäreni kommentti, kun hän näki pojan ensimmäisen kerran ja loihti lausumaan: työmies tulloo, sen näkköö käestä. Herroilla on kapeat kädet ja pitkät sormet, tällä on leveä kämmen ja lyhyet sormet.
Näinkö tuosta työmies tulisi Minä tietysti haluaisin herran lapsenlapsestani, kukas mummo ei haluaisi. Ensimmäiset viitteet näyttäisivät osuvan kokkipuolelle. Poika rakastaa keittiön laatikoita, kauhoja ja kaulimia. Terävät veitsetkin kiinnostavat, lihaleikkaajako tuosta tulisi.
Itse haluaisin, että pojasta tulisi lehtimies. Paikallislehti ei kuitenkaan pitkään kiinnosta, vähän tökkii koiraa paperitötteröllä ja siinä se on. Taulutietokone on jo paljon mielenkiintoisempi, sähköiselle puolelle siis. Tiedän kyllä, että tabletin suosio johtuu siitä, että olen joutunut pyörittämään Angri Birdsia, että puuro saataisiin jollain opilla suuhun. Lopulta poika on kuitenkin enemmän kiinnostunut kääntelemään tablettia ja ihmettelemään, miksei takapuolella näykään mitään.
Kun olen jo melkein unohtanut nämä ennustustarpeeni, kuuluu olohuoneesta vienoa rapinaa ja sen päällä maiskutusta. Hiivin katsomaan. Ahaa, poika on purkanut kirjahyllyä, peräti kirjailijako tuosta tulisi. Yksi kirja näyttää olevan ylitse muiden. Se on se, joka on hyvin ohutlehtinen ja valitettavasti ainakin meidän huushollissa hyvin vähälle luvulle jäänyt. Nyt poika on repinyt puolenkymmentä sivua irti ja ensimmäinen myklyää jo suussa.
Neuvottelen raamatun pois pikkumiehen käsistä. Vaihtokaupalla saan myös paperimytyn suusta. Sivu on repäisty 1. Korinttolaiskirjeen 13. luvun kohdalta: Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä mutta…
Jostain palautuu mieleen lauseen loppu …minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali. Ei ollenkaan hassummin valittu raamatun kohta. Pappihan tästä pojasta tulee.
PIRJO MONONEN

Jätä kommentti

*