Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Koillis-Savon Kesälehti täältä!

MC Jakke huudatti yleisöä, mutta järki pysyi päässä – Pyörällä paras -esitys kannustaa liikkumaan polkupyörällä ja tekemään sen turvallisesti

Jakke Jääkarhun räppi villitsi Tuusniemen yhtenäiskoulun viidesluokkalaiset viime torstaina, kun Taikuutta ja liikenneturvallisuutta -tapahtuma saapui Savoon.

– MC Jakke! Mukana järki!, monitoimisalissa kaikui, kun Jakke pani parastaan ja oppilaat kilpalauloivat mukana.

Taika-Petteri aka liikenneturva-artisti Petteri Hakanen koulutti ja muistutti liikenneturvallisuuden merkityksestä osaavan osallistavasti ja taiteellisen taidokkaasti.

Ensin peukutettiin polkupyörän perushuoltohommia.

– Näytä peukkua jos olet joskus pumpannut renkaisiin ilmaa. Näytä peukkua, jos olet joskus säätänyt satulaa sopivalle korkeudelle, Hakanen luetteli.

– Hieno juttu, teillähän on perushommat hanskassa, hän kehui peukkumerta.

Seuraavaksi kerrattiin, minkä väriset valot tulee olla missäkin kohdassa fillaria, ja mihin heijastimet tulisi laittaa, jos ne eivät oikeilla paikoilla vielä ole.

– Stuntin tynkää! Keuli, keuli, porukka kiljui, kun Hakanen esitti vaativan vaarallisen polkupyörä-jonglööraustemppunsa.

Hurja hurraus oli taatusti ansaittu, sen verran taidokkaalta toteutus vaikutti.

Yhtenäiskoulun oppilas Olavi Reinikainen pääsi koehenkilöksi testiin, jossa piti kirjoittaa samalla viesti puhelimella ja ottaa kiinni jonglöörauspalloja.

– Kirjoita siihen, että olen salissa. Täällä on esitys. Olen koehenkilö, Hakala opasti Reinikaista.

Palloja sinkoili pitkin salia, kun Reinikainen koetti selvitä mahdottomasta tehtävästä.

Lopputuloksena palloja oli kiinni yksi ja viestissä luki O.

Testi näytti käytännössä sen, että on mahdotonta tehdä kahta asiaa yhtä aikaa.

– Minkä takia tuo on oikeasti niin vaikeaa, niin se liittyy meidän aivoihin. Ne pystyy keskittymään vain yhteen asiaan kerrallaan, eikä aina edes siihen yhteenkään, Hakala kertoi.

– No miksi sitten ei tule joka kerta kolaria, kun katsoo kännykkää liikenteessä?, Hakala kysyi.

– Eihän siellä ole aina sellaisia asioita, joita pitäisi huomioita. Mutta koskaan ei voi tietää, milloin on.

Reinikainen pääsi mestarin oppiin, kun Hakala opetti hänelle hattu-jonglöörausta. Lopuksi koko sakki pääsi treenaamaan Hakalan ohjaamana supertaitoja jonglöörauksesta beatboxiin.

Vaikka naurun remakan ja ilon kiljahdusten keskellä oli välillä vaikeaa kuulla mitään, erottui sanapari super siistiä aika ajoin.