Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Koillis-Savon Kesälehti täältä!

Terveysasemilla Koillis-Savossa äkillinen lääkärivaje – kiireelliset asiat hoidetaan

Pohjois-Savon hyvinvointialue tiedotti maanantaiaamuna, että Koillis-Savossa on äkillinen lääkärivaje. Tilanteen taustalla ovat äkilliset ennalta arvaamattomat poissaolot.

Lääkärivaje vaikuttaa Tuusniemen, Juankosken ja Kaavin terveysasemien toimintaan. Tuusniemen terveysasemalla on lääkäri viikoilla 13 ja 14 vain keskiviikosta perjantaihin. Myös Juankosken ja Kaavin terveysasemilla on lääkärivaje ainakin seuraavien parin viikon ajan.

Lääkärivajeen vuoksi asiakkaita kehotetaan ottamaan yhteyttä vain kiireellisissä asioissa. Terveysasemalta annetaan ohjeet, minne hakeutua hoitoon.

Hätätilanteessa tulee soittaa 112.

Keskisen alueen alue-esihenkilö, vastaava lääkäri Pauliina Sulku kertoo, että äkillisiin lyhyihin poissaoloihin on erittäin haastavaa saada sijaisia.

– Poissaolot tulivat tietoon vasta eilen aamuna. Toki yritämme kaikkemme, että saisimme sijaisia. Mutta sijaisia ei ole todellakaan helppo saada.

Sulku sanoo, että palvelut ruuhkautuvat, jos sijaisia ei poissaoloihin löydy.

– Palvelut ruuhkautuvat, jos emme löydä sijaisia ja poissaoloja on paljon.

Sulku muistuttaa, että kiireellinen hoidontarve on henkilöllä, jonka terveyttä ja turvallisuutta sairaus tai vamma vaarantaa parin päivän sisällä.

– Tällaiset äkilliset sairastapaukset ovat kiireellisiä asioita.

Sulku toivoo, että kiireettömiä asioita ei hoidettaisi lääkärivajeen aikana.

– Myös hoitohenkilöstöstä on vajetta ja esimerkiksi ajanvaraustiedustelut ja ajanvarauksien perumiset tukkivat linjaa kiireellisiltä asioilta. Toivomme, että tällaisia yhteydenottoja siirretään mahdollisuuksien mukaan.

Sulku sanoo, että oman olon arvioita voi tehdä esimerkiksi netissä.