Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Koillis-Savon Kesälehti täältä!

Linja-auto ajautui ojaan Juankoskentiellä ja kallistui lumipenkkaan – ovi ei avautunut, pelastuslaitos kaivoi paikalla lunta tunnin ajan

Linja-auto ajautui mutkassa kulkusuunnassa oikealle ojaan Juankoskentiellä sunnuntai-iltana. Onnettomuuspaikka on noin 6 kilometriä Juankosken keskustasta Nilsiän suuntaan. Tieto onnettomuudesta tuli pelastuslaitokselle kello 20 jälkeen.

Linja-auto oli matkalla reitillään Joensuusta Iisalmeen. Ajoneuvossa oli onnettomuushetkellä kuljettaja ja kuusi matkustajaa.

Koska linja-auto kallistui noin 45 astetta lumipenkkaan, pelastuslaitoksen oli kaivettava lunta oven edestä, jotta se saatiin avattua.

– Matkustajat odottelivat ihan rauhallisesti. Tunti siinä meni, kun kaivettiin, palomestari Risto Taskinen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta kertoo.

Matkustajille järjestettin jatkokuljetus. Toinen linja-auto kävi poimimassa heidät kyytiin.

Taskinen arvioi, että nostotyöt jatkuvat puoleen yöhön saakka.

Nostotöiden ajan käytössä on kiertotie: Paikan voi kiertää Juankosken suunnasta Hietapohjantien kautta ja Nilsiän suunnasta Mutkientien kautta. Pelastuslaitos arvioi nosto- ja raivaustöiden vaikuttavan liikenteeseen usean tunnin ajan.

Onnettomuushetkellä tie oli sohjoinen ja satoi räntää. Onnettomuudessa ei tapahtunut henkilövahinkoja.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Juttua päivitetty 15.1. kello 22.04: Lisätty arvio nostotöiden kestosta.