Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on nyt avattu, löydä oma ehdokkaasi!

Kaaville uusi luonnonsuojelualue – alueen valttina runsas lahopuun määrä

Kaaville perustettiin uusi Metso-luonnonsuojelualue. Vapaaehtoisuuteen perustuvan ohjelman avulla yksityiset metsänomistajat voivat suojella metsiensä lajiston rikkautta ja edistää luonnon monimuotoisuutta.

Metsä- ja luontopääomayhtiö Finsilva Oyj allekirjoitti sopimukset omistamiensa alueiden ottamisesta mukaan ohjelmaan Etelä-Suomessa ja Pohjois-Savossa.

– Kartoitamme jatkuvasti Finsilvan metsistä suojeltavaksi sopivia kohteita. Nyt perustetut luonnonsuojelualueet tarjoavat runsaasti luonnonsuojelullisesti merkitseviä arvoja ja otollisia elinolosuhteita vaateliaille lajeille, Finsilvan maankäyttöasiantuntija Antti Hiltunen kertoo.

Luonnonsuojelualueilla saa retkeillä, sienestää, marjastaa ja metsästää lupien puitteissa. Niillä ei kuitenkaan tehdä metsätaloustoimenpiteitä, kuten puunhakkuita tai teiden rakentamista.

Kaavin luonnonsuojelualueen pinta-ala on reilut 4 hehtaaria. Markanmäen luonnonsuojelualueeksi nimetty alue sijaitsee lähellä Kaavinjärveä. Alueen metsä on yli satavuotiasta luonnontilaista kuusivaltaista sekametsää.

– Kaavin kohde valikoitui mukaan Metso-ohjelmaan runsaan lahopuunsa ansiosta. Siellä on myös vanhoja isoja haapoja, jotka ovat parasta kasvualustaa monille uhanalaisille eliöille, alueen sopivuutta Metso-suojeluun arvioinut Pohjois-Savon ely-keskuksen metsänhoitaja Marko Haavisto sanoo.