Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue tästä Koillis-Savon kesälehti 2022

Toni Muukkonen on avoin, kommunikoiva ja osallistava tehtaanjohtaja

Valmet Technologies tulosyksikön Juankosken tehtaalla oven tulee avaamaan jutun tekoa varten pitkähkö, urheilullinen ja tarkkakatseinen tehtaanjohtaja. Hän on 40-vuotias Toni Muukkonen, jonka kanssa juttu alkaa heti luistaa.

Toni Muukkonen syntyi Kiteellä kolmilapsiseen perheeseen. Lukion hän kävi Kiteellä, jonka jälkeen edessä oli vuosi armeijassa. Sitten opiskelu jatkui Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa 3,5 vuotta, jonka jälkeen Toni suoritti diplomityön Joensuussa Perloksella ja oli siellä matkapuhelinbisneksessä 2,5 vuotta eri tehtävissä. Ammattinimike on tuotantotalouden diplomi-insinööri. Työtehtävissä seurasi 2,5 vuotta TTT Technologylla tuotannonkehitysinsinöörinä Outokummussa ja noin vuoden verran HUB logisticsilla taloushallintohommissa. Tätä seurasi 10,5 vuotta Konecranesilla, jossa Toni veti yksikön päällikkönä viimeiset viisi vuotta Itä- ja Keski-Suomen työstökonehuoltoa.

– Sitten tulin 1.1.2021 tänne Juankosken Valmetille eläkkeelle jääneen Kari Haikosen seuraajaksi. Olen tyytyväinen, että lähdin Valmetin hakuprosessiin mukaan. Olen viihtynyt tässä työssä. Täällä on hyvä ja osaava henkilöstö, jota on nyt noin 200. Juankosken tehdas on toimiva, teemme laadukasta työtä ja tuotteilla on hyvä toimitusvarmuus. Kehitettävää ja parannettavaa toki on aina. Digitalisaation tuomia mahdollisuuksia hyödynnetään koko ajan paremmin tiedonkulun parantamisessa sekä tiedonkeruussa. Kerättyä tietoa käytetään koko ajan mm. päivittäisjohtamisessa ja jatkuvassa parantamisessa. Tuotekehitystä tehdään aktiivisesti ja tänä vuonna markkinoille tuotujen tuotteiden myynti on alkanut lupaavasti. Ympäristöarvot ovat Valmet konsernissa tärkeällä paikalla. Juankosken tehtaalla tehdään märkäviiroja erilaisilla ominaisuuksilla asiakastilauksiin perustuen. Märkäviira on enimmäkseen polyesterilangoista ja jossain määrin polyamidilangoista kudottu verkkomainen kangas, jolle paperikoneessa, kartonkikoneessa tai selluloosankuivauskoneessa sen perälaatikosta ruiskutetaan paperimassaa paperiradan muodostumista ja paperin kuivaamista varten. Suomessa märkäviiroja valmistaa Valmet Technologies-tulosyksikön Juankosken tehdas. Liiketoimintayksikön johto on Tampereella. Juankoskella vastataan itse vahvasti toiminnoista, Muukkonen kertoo.

Valmetin Juankosken tehtaalla on neljä eri aikaan rakennettua hallia.

– Johtajana haluan olla avoin ja kommunikoiva sekä osallistava johtaja. Yhdessä tekemällä saadaan paras lopputulos. Hyvää yhteishenkeä kannattaa rakentaa, sillä motivoitunut ihminen tekee työnsä parhaiten.

Valmet on maailman johtava prosessiteknologian, automaatioratkaisujen ja palvelujen toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa.

– Viimeiset 11 vuotta olen asunut Ylämyllyllä, Liperissä. Perheeseen kuuluu kaksi lasta, 13-vuotias poika ja 11-vuotias tytär. Lasten kanssa ja lasten harrastusten parissa on mukava viettää vapaa-aikaa. Lisäksi harrastan mökkeilyä ja monipuolista liikuntaa. Päälaji on kaukalopallo.

Kaukalopalloa Muukkonen käy harjoittelemassa syksyisin ja talvisin kolmesti viikossa Kontiolahden ja Outokummun jäähalleissa ja päälle tulevat turnauspelit Itä-Suomen aluesarjassa (1-divisioona). Muukkosen seura on Sulkaman Kipinä.

Elämälle ja tulevaisuudelle Muukkonen ei ole asettanut erikoisempia tulevaisuuden tavoitteita tai suunnitelmia. Tällaisina aikoina on tärkeää elää tässä hetkessä ja olla tyytyväinen arkisista asioista. On tärkeää pitää mieliala positiivisena ja uskoa parempaan tulevaisuuteen.