Kuopio ja Kysteri antavat jo neljänsiä koronarokotteita

Kaavilla ja Rautavaaralla annetaan neljäs koronarokote kaikille 60 vuotta täyttäneille ja 18–59-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville.

Koronarokotukset jatkuvat koko ajan Kysterin Kaavin ja Rautavaaran terveysasemilla.

Nyt annetaan jo neljänsiä koronarokotuksia ja rokotusajan voi varata OmaKysteri -sähköisen asioinnin kautta www.kysteri.fi -sivustolta tai varaamalla ajan puhelimitse. Kaavilla ajan varaaminen puhelimitse tapahtuu omahoitajien puhelinnumeroista.

Kysterin Kaavin ja Rautavaaran terveysasemien nettisivuilla kerrotaan, että neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan ikääntyneiden suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden COVID-19 -infektiosta johtuvia kuolemia, koska tartuntoja todetaan edelleen ja niiden määrä on ollut jopa nousussa.

Kysterin sivuilla todetaan, että rokotuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uusia ohjeistuksia.

Kaavilla ja Rautavaaralla annetaan tällä hetkellä neljänsiä rokoteannoksia kaikille 60 vuotta täyttäneille ja 18–59-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville.

Neljäs rokote annetaan, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

Kolme rokotetta saanut ja koronainfektion sairastanut ei tarvitse neljättä rokotetta, jos rokoteannoksen ja koronavirustartunnan välissä on ollut vähintään 6 viikkoa. Tällöin tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta.

Kaksi rokotetta saanut ja koronainfektion sairastanut saa tehosteen 3 kuukauden kuluttua edellisestä rokotteesta tai sairastetusta koronainfektiosta.

Rokotusten ikärajaa pyritään laskemaan heti kun se näyttää mahdolliselta.

Sari Niskanen

Lisäksi THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidettä koronarokoteannosta. Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

Kuopion kaupungin ylilääkärin Pauliina Sulun mukaan Juankoskelle, Nilsiään, Riistavedelle ja Tuusniemelle järjestetään rokotuksia sitä mukaa kuin sinne saadaan rokottajia.

– Ajantasaisin tieto päivistä tulee Kuopion verkkosivuille ja varmasti myös Facebookin päivityksiin, Sulku toteaa.

Apajassa Kuopion keskustassa rokotuksia on annettu maanantaista 25.8. alkaen uusien suositusten mukaan vanhimmista ikäluokista aloittaen.

– Kaikki edellä mainittujen alueiden asukkaat ovat toki tervetulleita sinnekin rokotukselle, joko ajanvarauksella tai walk-in-periaatteella, jolloin toki kannattaa varautua jonottamaan.

Kuopion kaupungin nettisivuilla kerrotaan, että Kuopiossa neljäs koronarokote annetaan kaikille 70 vuotta täyttäneille keskiviikosta 27. heinäkuuta alkaen. Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan, ei tarvitse nyt tehosteannosta.

Kuopion kaupungin tiimijohtajalääkäri Sari Niskanen neuvoo seuraamaan Kuopion nettisivustoa.

– Rokotusten ikärajaa pyritään laskemaan heti kun se näyttää mahdolliselta.

Lisätietoa koronarokotusten kohderyhmistä löytyy Kuopion kaupungin nettisivuilta.

Rokotusajan Apajan rokotuspisteelle voi varata puhelimitse tai nettiajanvarauksella.

Apajan walk-in-koronarokotuksiin voi myös mennä tiettyinä kellonaikoina ilman ajanvarausta.

Kuopion kaupungin sivuterveysasemille on mahdollista saada koronarokotusaikoja nettivarauksella ja puhelimitse.

Rokotusaikojen verkko- tai puhelinajanvaraus ei ole Tuusniemellä käytössä, mutta siellä järjestetään walk-in-rokotuksia ilman ajanvarausta.

THL suosittelee, että kunnat alkaisivat tarjota neljänsiä rokoteannoksia tietyille väestöryhmille jo heinäkuussa tai viimeistään 1.8. alkaen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat