Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Koillis-Savon Kesälehti täältä!

Joukko vasikoita karkasi sunnuntaina pohjoissavolaiselta maatilalta – vain neljästä karkulaisesta on saatu havaintoja

Pohjois-Savossa yritetään jäljittää karkuun lähteneitä vasikoita.

Eläimet karkasivat sunnuntaina juankoskelaisen Kari Toivasen tilalta. Karkuun lähti 17 eläintä. Niistä kuusi saatiin kiinni jo sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ja maanantaina päivällä vielä 11 vasikkaa oli karkuteillä.

Toivanen ja muut karkulaisten etsintöihin osallistuneet pääsivät maanantaina neljän vasikan ryhmän jäljille Riistaveden ja Kaavin välillä. Neljän karkulaisen ryhmästä ladattiin kuva sosiaaliseen mediaan varhain maanantaiaamuna.

Toivasen mukaan tällä hetkellä pelkona on, että ne menevät Joensuuntielle ennen kuin ne saadaan ohjattua turvallisemmille seuduille ja lopulta kotiin.

– Toivotaan autoilijoilta varovaisuutta, jos niitä sattuu näkymään tiellä tai tien lähellä, Toivanen sanoo.

Lopuista seitsemästä vasikasta ei oltu saatu havaintoja maanantaihin kello 17:ään mennessä.

Juttua muokattu kello 14.26: Karkuu lähti vasikoita, ei lehmiä. Kello 17.11. tarkennettu, ettei lopuista vasikoista ole saatu havaintoja kello 17:ään mennessä. Juttua muokattu 14.6. kello 12.55: Korjattu karkulaisten alkuperäinen määrä. Juttua korjattu 17.6. kello 12.01, Toivasen tila on Juankoskella, ei Tuusniemellä.