Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Koillis-Savon Kesälehti täältä!

Yle: Kaavin kunnan täytyy laittaa lastensuojelu kuntoon uhkasakon nojalla – "Ei tässä niinkään paina uhka uhkasakosta, vaan että asiakkaat saavat palvelut"

Itä-Suomen aluehallintovirasto, avi, on määrännyt 100 000 euron uhkasakon uhalla Kaavin kunnan huolehtimaan kunnan lastensuojelun henkilöresurssit riittäviksi ja lastensuojelulain velvoitteiden mukaisiksi kesäkuun puoliväliin mennessä, kertoo Yle.

Avi määräsi 31. tammikuuta antamassaan valvontapäätöksessä kunnan saattamaan palvelut lainmukaiselle tasolle avin antamissa määräajoissa.

Tuolloin avi totesi, että Kaavin kunnan sosiaalihuollon järjestämisen lainmukaisuudesta ja sosiaalihuollon palvelujen asianmukaisuudesta on tullut Itä-Suomen aluehallintovirastoon useita epäkohtailmoituksia syksystä 2020 lähtien.

Avi määräsi kunnan huolehtimaan viimeistään perjantaihin 29.4.2022 mennessä siitä, että kaikille kunnan sosiaalihuollon asiakkaille ja sosiaalipalveluja hakeneille on tehtynä asianmukaisesti myönteiset tai kielteiset päätökset palveluista.

– Kyllähän tässä töitä koko ajan tehdään, että saadan resurssit kuntoon. Ei tässä niinkään paina uhka uhkasakosta, vaan että asiakkaat saavat palvelut, mitkä heille kuuluu, Kaavin kunnan sosiaalijohtaja Minna Jauhiainen sanoo Savon Sanomille.

Jauhiaisen mukaan kunta saa lastensuojeluresurssit kuntoon kesäkuun puoliväliin menessä, mikä on avin antama aikataulu.

Sosiaalityöntekijöitä ei Kaavin kunnassa ole riittävästi. Siksi avi katsoo, että kunnan lastensuojelun tilanteen seuraamista täytyy jatkaa. Avin mukaan palvelutarpeen arvioinneissa oli edelleen runsaasti viiveitä.

Lain mukaan yhdellä lapsen asioista vastaavalla sosiaalityöntekijällä voi olla vastuullaan enintään 35 lasta vuosina 2022 ja 2023 ja enintään 30 lasta vuodesta 2024 alkaen.

Jauhiainen sanoo, että Kaavilla on tällä hetkellä enemmän kuin 35 lastensuojelun alaikäistä asiakasta ja lisäksi sosiaalihuoltolain mukaiset asiakkuudet lapsiperhepalveluissa sekä jälkihuollon täysi-ikäiset asiakkaat.

Kunta hakee kahta sosiaalityöntekijää.

(Juttuun lisätty Minna Jauhiaisen kommentit ja muokattu otsikkoa 28.4.2022 klo 21.32)