Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Koillis-Savon Kesälehti täältä!

Kiertävää kaupustelijaa epäillään rikoksista – oletko nähnyt rotevaa miestä kaupittelemassa koiran ja kissan kuvia?

Poliisi varoittaa kiertävästä kaupustelijasta, jonka epäillään varastaneen rahaa iäkkäiden ihmisten asunnoista.

Itä-Suomessa on viime päivinä kiertänyt roteva, lyhythiuksinen mies, joka on kaupitellut viidellä eurolla lyijykynäpiirustuksilta näyttäviä töitä. Työt voivat olla myös tulosteita. Kuvissa on ollut ainakin kissojen ja koirien kuvia.

Mies ei ole osannut suomea kuin ilmeisesti muutaman sanan.

Miehen poistuttua asunnosta asukas on havainnut lompakkonsa hävinneen samalla kertaa.

Miehestä on tehty rikosilmoitus Sonkajärveltä viime sunnuntailta ja Outokummusta tiistailta. Miehen tiedetään kierrelleen useampikin asuntojen ovilla ja käyneen myös iäkkäiden ihmisten ryhmäkotien ovilla.

Miehen nykyinen sijainti ei ole tiedossa, mutta on mahdollista, että hän kiertää edelleen pienillä paikkakunnilla Savon alueella.

Jos mies tulee vastaan, hänestä voi ilmoittaa suoraan hätänumeroon.

Mies oli havaintojen mukaan noin 30-vuotias ja hänellä oli siistit, lyhyet, ristiveriset hiukset. Mies oli keskimääräistä pidempi ja roteva. Sonkajärvellä hänellä oli yllään keltainen pusero. Outokummussa hänellä oli tummat vaatteet niin, että takin selässä oli jotain valkoista tekstiä.

Miestä epäillään ainakin varkauksista ja kotirauhan rikkomisesta.

Aiemmat havainnot miehestä voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 415 232. Akuutit havainnot voi ilmoittaa 112:een.