Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konesuoja tuhoutui tulipalossa Tuusniemen ja Riistaveden välisellä maaseutualueella

Konesuoja paloi Tuusniemen läntisellä maaseutualueella Hiidenlahdessa maanantai-iltana.

Tuli tuhosi noin parin sadan neliön korjaamo-konesuojarakennuksen. Paikalla olleet henkilöt yrittivät sammuttaa liekkejä useilla jauhesammuttimilla, mutta palo oli liian raju. Pihapiirin väki sai kuitenkin ensitietojen mukaan siirrettyä kaksi traktoria turvaan palosta.

Palavaan rakennukseen jäi muuta vähäarvoisempaa kalustoa. Pelastuslaitoksen mukaan konesuojan sisällä oli myös öljyä. Kun pelastuslaitos tuli paikalle, rakennus oli jo täysin liekeissä, joten sen annettiin palaa niin, etteivät sammutusvedet levittäneet palavaa öljyä laajemmalle.

Pelastuslaitos myös suojasi läheistä vanhaa varastorakennusta niin, ettei palo levinnyt siihen. Asuinrakennuksia ei ollut palon takia vaarassa.

Paloa sammuttamaan hälytettiin väkeä ja kalustoa Kuopiosta, Riistavedeltä, Tuusniemeltä, Vehmersalmelta ja Kaavilta. Palon sammutus- ja raivaustöiden arvioidaan jatkuvan tiistaiaamuun asti.

Paloon ei epäillä liittyvän rikosta. Poliisi selvittää palon syytä tarkemmin myöhemmin. Syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa.

Uutista päivitetty uusilla tiedoilla klo 20.25.