Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aluevaalikone on nyt auki – kokeile, keiden ehdokkaiden mielipiteet ovat lähimpänä omiasi

Mediatalo Keskisuomalaisen ja PunaMusta Median lehtien aluevaalikone on nyt avattu. Se löytyy noin 65 lehden verkkosivuilta. Joukossa on maakunta-, alue-, paikallis- ja kaupunkilehtiä.

Aluevaalikone kattaa 14 hyvinvointialuetta, joiden alueilla lehdet ilmestyvät. Koko Suomessa aluevaaleissa valitaan aluevaltuustot 21 hyvinvointialueelle.

Vaalikoneessa mukana olevien hyvinvointialueiden aluevaltuustoihin valitaan vaaleissa 23.1. yhteensä 916 valtuutettua edustamaan näiden alueiden noin 3,3 miljoonaa asukasta. Asukasmäärä on noin kaksi kolmasosaa kaikkien hyvinvointialueiden yhteenlasketusta asukasmäärästä.

Vaalikone on räätälöity erikseen kullekin hyvinvointialueelle.

– Haluamme palvella paikallista lukijaa. Jokaista hyvinvointialuetta kohti on omia vaalikoneväitteitä, mutta toki on myös kaikille yhteisiä väitteitä, kuten oli kuntavaalikoneessakin, kertoo Mediatalo Keskisuomalaisen vaalikoneesta vastaava sisältöjohtaja Markus Pirttijoki.

Lukijoita palvellaan myös siten, että aluevaalikone on käytettävissä lehtien verkkosivuilla maksutta.

– Lehtiin tulee myös vaalikonevastauksiin liittyvää uutisointia, Pirttijoki sanoo.

Aluevaalikone ei Pirttijoen mukaan eroa käyttäjän näkökulmasta kuntavaalikoneesta, josta monet etsivät tietoja ehdokkaista ennen viime kesäkuun kuntavaaleja.

– Käyttäjille se on sama tutun näköinen vaalikone.