Pohjoissavolainen nainen menehtyi eläinkuljetusrekan ja kahden henkilöauton kolarissa

Poliisin mukaan kaavilainen noin 30-vuotias nainen menehtyi kolarissa valtatie 9:llä Outokummussa sunnuntaina.

Nainen ajoi henkilöautolla valtatietä Joensuun suuntaan, kun hän törmäsi vastaan tulleen eläinkuljetusrekan keulaan vasemmalle kaartuvassa mutkassa Outokummun Väärälammen kohdalla.

Tiellä on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Nainen menehtyi tapahtumapaikalla.

Eläinkuljetusrekka suistui kolarin takia vastaan tulijoiden kaistalle ja osui myös toiseen henkilöautoon. Sitä henkilöautoa kuljettanut mies loukkaantui vakavasti. Hänen autonsa suistui törmäyksestä ulos tieltä.

Eläimiä kuljettaneessa raskaassa ajoneuvoyhdistelmässä oli kuljettaja ja matkustaja, mutta heistä kumpikaan ei loukkaantunut fyysisesti.

Eläinkuljetusautossa oli kyydissä myös 54 nautaa, joista 23 lopetettiin kolaripaikalla. Osa naudoista oli kuollut kolarissa, mutta osa oli loukkaantunut niin, että ne jouduttiin lopettamaan. Asiasta määräsi eläinlääkäri.

Naudoista 31 oli perävaunussa ja 23 vetoautossa. Vetoauto kaatui kolarissa kyljelleen ja siellä olleet eläimet lopetettiin.

Onnettomuus sattui sunnuntaina noin kello 16.30. Onnettomuuspaikan raivaus kesti noin 9,5 tuntia eli poikkeuksellisen pitkään eläinten suuren määrän vuoksi.

Paikalle hälytettiin neljä poliisipartiota, neljä ambulanssi sekä pelastuslaitoksen väkeä kolmelta paloasemalta. Lisäksi turmaa tutkimaan hälytettiin Pohjois-Karjalan liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta.

Poliisi tutkii tapausta alustavasti törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vammantuottamuksena.

Etusivulla nyt

Luetuimmat