Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on nyt avattu, löydä oma ehdokkaasi!

Ravintolat pysyvät edelleen kiinni Pohjois-Savossa

Ravintolat ja muut ravitsemisliikkeet on pidettävä suljettuna asiakkailta sunnuntaihin 18. huhtikuuta saakka niillä alueilla, joilla se on välttämätöntä koronaepidemian leviämisen estämiseksi, tiedottaa Valtioneuvosto.

Ravitsemisliikkeet on pidettävä suljettuina asiakkailta Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Keski-Suomessa, Uusimaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Pohjanmaalla.

Sulun piiriin eivät kuulu Ahvenanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Lappi ja Pohjois-Pohjanmaa.

Ravintolat voivat avautua asiakkaille perjantaina 9. huhtikuuta Kittilässä ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Sulku koskee kaikkia ravitsemisalan yrityksiä, poikkeuksena henkilöstöravintolat

Suljettavia ravitsemisyrityksiä ovat muun muassa kahvilat, ravintolat, baarit ja yökerhot, jotka ovat avoinna yleisölle. Sulku koskee myös terasseja. Ravintolat ja kahvilat voivat kuitenkin myydä ruokien tai juomien noutoannoksia suoraan asiakkaalle tai toimittaa niitä joko itse tai muiden palveluntarjoajien kautta asiakkaalle esimerkiksi kotiin.

Ravintoloiden sulku ei koske henkilöstöravintoloita, jotka eivät ole avoinna yleisölle. Vanhainkotien, sairaaloiden, varuskuntien, vankiloiden, päiväkotien ja koulujen ruokalat sekä muut ulkopuolisilta suljetut henkilöruokalat voivat siis olla auki. Niiden tulee kuitenkin noudattaa muita koronaepidemian vuoksi säädettyjä rajoituksia.