Poliisi tutkii yöllistä ampumavälikohtausta Tuusniemellä

Poliisi tutkii, ammuttiinko Tuusniemellä jotain kohti ampuma-aseella perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Poliisille tuli yöllä ilmoitus ampumisesta Tuusniemen keskustassa. Paikalle hälytettiin useita poliisipartioita Kuopiosta ja Pohjois-Karjalan puolelta Joensuusta.

Poliisin tietoon ei kuitenkaan tullut, että kukaan olisi loukkaantunut vakavasti välikohtauksessa.

Paikalla oli ollut toisensa ennalta tunteva porukka, jolla oli ollut riitaa. Kun poliisit tulivat Tuusniemelle, suurin osa porukasta oli jo paennut paikalta.

Poliisilla on tiedossa paikalla olleiden henkilöllisyys ja heitä tavoitellaan parhaillaan kuulusteltaviksi. Tiedossa ei toistaiseksi ole, oliko paikalla varmuudella käytetty oikeaa ampuma-asetta ja minkä takia.

Yksi henkilö sai välikohtauksessa naarmuja, mutta muista vammoista ei ole tietoa. Tapahtumien kulun odotetaan selkiintyvän tutkinnan edetessä.

Poliisi tutkii myös, liittyikö välikohtaus ampumiseen hautajaisissa Kaavilla viime kesänä.

Viime toukokuussa hautajaisissa yhden miehen epäillään ampuneen toista kohti, mutta hän ei osunut. Paikalla ollut porukka kertoi poliisille useita eri versioita siitä, oliko joku yllyttänyt tekoon, ketä oli aikomus ampua ja oliko ampuminen epäonnistunut aseen vian vuoksi vai muusta syystä.

Kaavin tapauksessa paikalta paenneet epäillyt olivat Espoon ja Vantaan seuduilta, vaikka heillä on sukulaissuhteita Koillis-Savoon. Poliisi otti osan epäillyistä silloin kiinni Kuopiosta, osan Uudeltamaalta.

Uudemmassa Tuusniemen tapauksessa on myös mahdollista, että epäillyt ovat paenneet jo Uudellemaalle.

Poliisin operaatio viime lauantaina aamuyöllä Tuusniemellä herätti huomiota paikallisissa, koska paikalla oli useita poliisipartioita ja poliisit jalkautuivat keskustassa kaduille selvittämään asiaa.

Ampuminen hautajaisissa oli vaaraksi useille – viittä kuulusteltu epäiltyinä

Etusivulla nyt

Luetuimmat