Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naisen taposta epäilty mies vangittiin – poliisi kaipaa havaintoja palopaikalta

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi tiistaina kaavilaisen 47-vuotiaan miehen epäiltynä taposta.

Miehen epäillään tappaneen itseään parikymmentä vuotta vanhemman naisen Kaavilla viime viikonloppuna. Nainen löytyi menehtyneenä sisätiloistaan palaneesta hirsitalosta.

Savon Sanomien tietojen mukaan myös miehen kotiosoite oli samaan pihapiiriin, jossa sijaitsi kaksi pientä hirsirakennusta.

Poliisi epäilee palokuolemaa henkirikokseksi – nainen oli surmattu ennen paloa

Tapaus tuli ilmi lauantaina 2. tammikuuta aamulla, kun liikennepoliisit havaitsivat lähistöllä savua ja jäljittivät sen alkuperän.

Paikalle hälytettiin pelastuslaitos, joka sammutti noin 60-neliöisen hirsirakennuksen.

Talossa ei alkuun tiedetty olevan ketään sisällä, mutta kun pelastuslaitos aloitti jälkiraivauksen paikalla, asunnosta löytyikin yllättäen nainen kuolleena.

Poliisin mukaan oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa selvisi, että naisessa oli ulkoisen väkivallan merkkejä.

Poliisit ottivat pian teon jälkeen kiinni kaavilaisen miehen ja hänet pidätettiin kuulusteluja varten. Tiistaina mies vangittiin, jotta muun muassa kuulusteluja ja teknistä tutkintaa voidaan jatkaa.

Poliisi pyytää havaintoja tapahtumapaikalta Kortteisentieltä 2,5 kilometriä Kaavin taajamasta pohjoiseen, keitä henkilöitä tai autoja palopaikan luona on liikkunut 1.–2. tammikuuta. Havainnot voi ilmoittaa vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi