Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue tästä Koillis-Savon kesälehti 2022

Koronanyrkki: Vältä matkustamista Pohjois-Savosta Keski-Suomeen, Helsinkiin tai Tampereelle

Pohjois-Savon alueellinen koronaviruksen torjunnan yhteistyöryhmä eli niin sanottu alueellinen koronanyrkki suosittelee välttämään vapaa-ajan matkustamista niille Suomen alueille, joissa koronaviruspandemia on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa.

Tiistaina päivällä näitä alueita olivat Keski-Suomi, Etelä-Savo, Kainuu, Päijät-Häme, Helsinki ja Uusimaa, Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Varsinais-Suomi, Pirkanmaa, Satakunta, Vaasa, Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa ja Länsi-Pohja. Tilanne voi muuttua nopeastikin.

Koronanyrkki suosittelee myös harkitsemaan, ottaako vieraita vastaan näiltä alueilta Pohjois-Savoon vai voiko vierailuja lykätä.

Etätöitä ja maskeja

Pohjois- ja Etelä-Savon koronanyrkit myös muistuttavat, että valtakunnallisesti voimassa on suositus jäädä etätöihin niin laajasti kuin mahdollista.

Lisäksi voimassa on ohje, ettei julkisiin tiloihin saa mennä oireisena. Huomioitavia oireita ovat ainakin kuume, kuiva yskä, kurkkukipu, ripuli, poikkeava väsymys tai päänsärky, makuaistin häiriö tai hengitysvaikeus.

Oireisten tulisi välttää myös esimerkiksi työpaikkoja ja muita yksityisiä paikkoja, joissa on muita ihmisiä.

Koronanyrkit suosittelevat käyttämään Pohjois- ja Etelä-Savossa kasvomaskia etenkin sisätiloissa aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Pohjois-Savon koronanyrkki suosittelee käyttämään kasvomaskeja aina joukkoliikenteessä, taksissa, julkisissa sisätiloissa kuten terveyskeskuksessa, poliisiasemalla, kirjastossa ja kaupoissa.

Koronanyrkin mukaan maskeja tulisi käyttää myös kouluissa yläkouluissa ja sitä ylemmissä oppilaitoksissa.

Vain välttämättömät tilaisuudet

Aluehallintovirasto on kieltänyt 50 henkilön ja sen ylittävän osallistujamäärän yleisötapahtumat ja yleiset kokoukset.

Jos osallistuu pienempiin tapauksiin, koronanyrkkiasiantuntijat neuvovat pitämään välimatkaa muihin ihmisiin huolellisesti.

Koronanyrkkiryhmät suosittelevat, ettei yli 50 henkilön yksityistilaisuuksiakaan järjestettäisi. Niitä viranomainen ei voi kieltää, mutta voi suositella välttämään isoja tapaamisia.

Pienissä tiloissa suositellaan välttämään myös yli 10 hengen kokoontumisia.

Yli 50 henkilön yleisötapahtumat kiellettiin koko Itä-Suomessakin