Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rivitalopaloa epäillään tahallaan sytytetyksi – useita ihmisiä oli vaarassa

Poliisi epäilee Juankoskella myöhään keskiviikkona syttynyttä rivitalopaloa tahallaan sytytetyksi.

Palo tuhosi yhden rivitaloasunnon kokonaan ja vaurioitti pahoin kahta muuta.

Lisäksi kaikkiin talon neljääntoista asuntoon tuli savuvahinkoja.

Rivitalon asunnot olivat kaikki yksityisomistuksessa. Asunnoissa asui myös iäkkäitä ihmisiä, joita jouduttiin viemään palopaikalta hoitoon.

Kaksi asukasta kuljetettiin heidän yleisvointinsa vuoksi Kuopion yliopistolliseen sairaalaan ja kaksi Juankosken terveyskeskukseen.

Talon kaikki asukkaat joutuivat evakkoon. He, jotka eivät tarvinneet hoitoa, majoitettiin majoitusliikkeeseen jo torstain vastaiseksi yöksi.

Tilanne yöllä oli kuitenkin kaikille asukkaille hyvin vaarallinen, sillä rivitalon palavasta katosta levisi runsaasti savua myös naapuriasuntoihin. Monet asukkaista pakenivat sukkasillaan paloa ulos ja siitä edelleen turvaan ensin Juankosken kirkkoon ja sen jälkeen osa Ruukin Kievari -hotelliin.

Palon leviäminen pysähtyi neljännen asunnon kohdalle palomiesten toimien sekä todennäköisesti rakennuksen palokatkorakenteiden ansiosta. Pelastuslaitos ehti nopeasti paikalle rajaamaan ja sammuttamaan paloa niin, ettei se levinnyt koko talon mitalle.

Tulipalo tuhosi rivitalon asuntoja Juankoskella – 10 asukasta tilapäismajoitukseen, vahingot satojatuhansia euroja

Tutkitaan tuhotyönä

Palaneessa asunnossa asui yksin asunut mies vuokralaisena. Hänestä oli ollut aiemmin pientä häiriötä talossa muun muassa päihteiden käyttöön liittyvän käyttäytymisen vuoksi.

Savon Sanomien tietojen mukaan palo alkoi hänen asunnostaan ja poliisi selvittää miehen osuutta paloon.

Poliisi tutkii tekoa tässä vaiheessa törkeänä tuhotyönä.

Poliisi ja palomiehet aloittavat palopaikan tutkinnan tarkemmin perjantaina, sillä palopaikka savusi vielä torstaina eikä kuumaa paikkaa päästy tarkemmin tutkimaan.

Myös vakuutusyhtiöt esittävät arvionsa vahingoista myöhemmin. Kiinteistöllä oli kiinteistövakuutus, mutta lisäksi asuntojen omaisuus on ollut asukkaiden oman kotivakuutuksen varassa. Vahingot ovat ensiarvion mukaan erittäin mittavat.

SPR, seurakunta ja kunta ovat auttaneet palosta järkyttyneitä. Juankosken kirkko oli torstaipäivän auki keskusteluja varten.