tiistai 20.8.2019 Sami, Samuli, Samu, Samuel

Aina paikallinen, koillissavolainen

Naiset vakuuttivat Savo-Karjalan äänestäjät – Ääniharava Hannakaisa Heikkinen sai vaalipiirissä kolmanneksi eniten ääniä

Kauimmainen äänestäjä Juankoskella oli Maiju Heikkinen, joka on asunut Englannissa jo yli kuusi vuotta. Hän äänestää edelleen Suomessa, koska hän on Suomen kansalainen.

Naiset nousivat vahvasti esiin eduskuntavaaleissa Savo-Karjalan vaalipiirissä. Vaalipiirin suurimman äänisaaliin, 12 387 ääntä, sai Sari Essayah (kd.). 9 231 ääntä saaneen Marko Kilven (kok.) jälkeen kolmanneksi suosituin oli ex-juankoskelainen, Kiuruvedellä asuva Hannakaisa Heikkinen (kesk.) 8 987 äänellään.
Koillis-Savon levikkialueella Heikkinen oli ylivoimainen, sillä hän sai eniten ääniä sekä Juankoskella (441), Kaavilla (201), Riistavedellä (136) että Tuusniemellä (162). Tuusniemellä ykkössijan jakoi Heikkisen kanssa outokumpulainen Hanna Huttunen (kesk.), jonka kokonaisäänimäärä, 4 155, nosti hänet eduskuntaan.
Levikkialueen läheisyydestä kansanedustajapaikan lunasti myös nilsiäläinen Minna Reijonen (ps.) 4 927 äänellään.
Riistavedellä ja Kaavilla kolme eniten ääniä saanutta oli naisia.

Koillis-Savon levikkialueella asuvasta neljästä ehdokkaasta kukaan ei päässyt edes lähelle eduskuntapaikkaa. Eniten ääniä, 1 338, keräsi juankoskelainen Veijo Tirkkonen (sd.). Hän oli myös oman äänestysalueensa, Juankoski I:n, suosikki 248 äänellään.
Tuusniemeläiset Juha Pitkänen (vas.), 659 ääntä, ja Kirsi Armassalo (tl.), 73 ääntä, sekä kaavilainen Svetlana Miettinen (sin.), 29 ääntä, jäivät vielä kauemmas läpimenosta.

Äänestysaktiivisuus jäi Koillis-Savossa koko maan 72,0 prosentista. Innokkaimmin liikkeellä olivat riistaveteläiset: 71,3 prosenttia äänioikeutetuista.
Muut jäivät myös Savo-Karjalan 67,5 prosentin lukemasta. Juankoskella äänesti 64,5 prosenttia, Muuruvedellä 67,4, Säyneisessä 61,7, Kaavilla 61,1 ja Tuusniemellä 64,6 prosenttia äänioikeutetuista.

Lue koko juttu tämän päivän Koillis-Savosta!

Jätä kommentti

*