perjantai 19.7.2019 Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Aina paikallinen, koillissavolainen

Miksi muuttaisin Koillis-Savoon?

Yli puolet elämästä on kulunut Koillis-Savossa. Alueemme kunnat kisaavat siitä, että saataisiin lisää väkeä omaan kuntaan. Tällä hetkellä kisaa johtaa Tuusniemi, joka oli ainoa muuttovoittokunta viime tietojen mukaan.

Miksi ihmiset ja perheet muuttavat Koillis-Savoon?

 Ehdoton ykkösasia työikäisillä on työ. Sen jälkeen tulevat asuntomahdollisuudet ja muut palvelut. Jos on työtä, on helppo sijoittua asumaan pienellekin paikkakunnalle. Jos perheessä on pieniä lapsia, niin silloin tutkaillaan päivähoitoasioita ja onko alakoulu riittävän lähellä.

 Jos perheessä on nuoria, niin alkavat monipuoliset harrastusmahdollisuudet olla ykkösasioita, niin ja tietenkin kaverit. Juttelin yhden yli nelikymppisen kanssa ja hän kertoi, että oli päivähoidosta lähtien samojen kaverien kanssa aina lukioon asti. Siellä maailma avautui, kun sai uusia kavereita. Vaihtelu virkistää.

 Toivottavasti alueemme lapset ja nuoret löytävät opiskelumahdollisuudet läheltä, jotta nekin palvelut säilyvät.

 Kaavin päättäjät tekivät hyvän päätöksen kun päättivät tukeutua ostopalveluihin. Meillä on kaksi hienoa lukiota alueellamme. Niitä kannattaa käyttää ja antaa nuorille mahdollisuus tutustua uusiin nuoriin.

 

Erika Suominen

Jätä kommentti

*