perjantai 19.7.2019 Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Aina paikallinen, koillissavolainen

Kyläkauppa ja liikekeskus

Anu Jestoi, Markus Kekäläinen ja Petri Kekäläinen kertovat, että Terhontorin kiinteistöstä tulee leikillisesti ilmaistuna minimatkus, Muuruveden liikekeskus. Anu Jestoin mukaan kauppa saa uuden nimen.

Muuruvesi saa taas keväällä kyläkaupan, kun västinniemeläinen pariskunta Anu Jestoi ja Eki Kokkarinen ryhtyy Tarmo-kauppiaaksi. Kauppakiinteistön ostanut Kiinteistö Oy Torinkulma muokkaa yläkerran vuokrattaviksi liiketiloiksi.
Syksyllä 2017 sulkeutuneen Terhontorin kiinteistöön alkoi viritä uutta elämää nopeasti kuluneena syksynä, kun Jestoi ja muuruveteläinen Markus Kekäläinen törmäsivät Muuruveden syysmarkkinoilla.
– Puhuimme siitä, että on viimeinen hetki saada kylälle kauppa ja että kyläyhdistykselle ei ole ilmoittautunut ketään kiinnostunutta. Anu sitten sanoi, että hänellä olisi hyviä visioita, muistelee Kekäläinen.
– Kiinteistö ostettiin porukassa, sillä ajateltiin, että olisi helpompaa saada tähän yrittäjä vuokralle kuin ostamaan kiinteistö. Myyjälläkin oli halu saada tähän kauppa, kertoo muuruveteläinen Petri Kekäläinen.

Maatalousyhtymää pitävät Kekäläisen veljekset, Jestoi ja Kokkarinen perustivat Kiinteistö Oy Torinkulman joulukuussa, ja se osti kauppakiinteistön Terho Vesterisen kuolinpesältä 28. päivänä joulukuuta.
– Haluaisimme Terhon perinteen jatkuvan tässä, vaikka hänen saappaitaan onkin vaikea täyttää, toteaa Markus Kekäläinen.
Jestoi kertoo, että kauppaan tulee Veikkauksen palvelut, kahvio ja seutukunnan kenties ensimmäinen Postin pakettiautomaatti.
– Paistopistettä jatketaan, sille remontoidaan oma huone. Tavoitteena on myös liha- ja kalatiski, joka on omannäköinen, ei Terholta kopioitu. Yritämme saada myyntiin myös erilaisia lähituotteita. Tavoitteena on avata kauppa huhtikuun aikana.

Lue koko juttu tämän päivän Koillis-Savosta!

Kommentit

 • Kari

  Aivan mahtava homma! Kiitos ja kumarrus, tullaan asiakkaiksi varmasti.

 • Kepa

  Iso peukku yrittäjille ja onnee taipaleelle.Terhon saappaissa onkin täytettävää.

 • Päivi

  Hieno juttu! Onnea uusille kauppiaille. Kaupassa tavataan.

 • Hannele

  Aivan mahtava juttu! Kesälomalaiset kiittää ja kumartaa.

 • Iloinen

  Hyvä asia, että maaseutu elää! Haluan muuttaa Muuruvedelle ja mennä ko kauppaan töihin!

 • Vakio asiakas

  Erinomaisen hieno homma, että yritteliäisyyttä vielä löytyy.
  Itsekin ajattelin, että jos olisin nuori ja olisi yrittämisestä kiinostuneita kavereita, niin juurikin tuollainen minikauppakeskus tyylinen ratkaisu olisi hyvä keino työllistää itsensä. Kun yrittämisen aloittaa varovasti, pitää laadun ja asikasystävällisyyden etusijalla, niin menestyksen avaimet ovat omissa käsissä.
  Ikävin asia yrittämisessä on se ettei paljon puheenaiheena ollut ”normienpurku talkoot” koske ainakaan pienyrittäjiksi ryhtyviä.
  Kaikenlainen luparahastus ja maksullinen viranomaisvalvonta on pakko siirtää hintoihin. Kilpailukyky kärsii ja niin kärsivät alueen asukkaatkin.
  Viranomaisvalvonnan ja lupahinnoittelun pitäisikin olla myyntitulokseen perustuva eikä ns. könttähintintainen.
  On selvää, että jos asiakskuntaa on vaikka 2000 vastaan 20000 niin kumpi maksaa suhteessa sikahintaa byrokratiasta.

 • Pekka Pesonen

  Olette tervetullut!

Jätä kommentti

*