perjantai 19.7.2019 Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Aina paikallinen, koillissavolainen

Kuperkeikkoja ja pyllähdyksiä

Takana on raukea sunnuntaipäivä. Miten ihminen voikaan olla niin laiska, että makailee koko päivän sohvalla. Sen vielä ymmärtäisi, jos olisi paukkupakkanen, mutta kun mittari on nollassa ja baana aurattu. Nyt eletään kuitenkin olympiahuumaa ja silloin sataprosenttinen penkkiurheilu on sallittua.
En pidä itseäni urheiluhulluna. Tykkään kuitenkin seurata hiihtoa, ampumahiihtoa, mäkihyppyä ja alppihiihtoa. Eilen meni siinä samalla luistelut ja slopestylet. Hieno nimi muuten tuo viimeinen, mitähän kuperkeikkoja ne vielä keksivät olympialajeiksi.
Sotshin kisojen avajaiset olivat upeaa katseltavaa. Putinin Venäjä halusi näyttää, että siellä on millä mällätä. Myös itse kisojen televisiointi hoidetaan huippuhienosti. Kamera ei kiertele epäoleellisissa metsämaisemissa, kuten tekee usein maailmancupin hiihdoissa, vaan kuvaa tulee edestä, takaa, sivulta ja taivaalta.
Kisojen avajaisissa ihan kaikki ei mennyt käsikirjoituksen mukaan, ei ainakaan yksi pyllähdys. Se sattui estradilla marssineessa Itävallan joukkueessa. Pitkin pituuttaan maahan mätkähtänyt punanuttu oli kuitenkin suomalainen Alpo Suhonen. Hän on Itävallan jääkiekkoliiton urheilujohtaja. Avajaisia filmannut Suhonen kompastui epähuomiossa johonkin korokkeeseen.
Kompuroinnista näyttää tulleen suomalaisten tavaramerkki. Tälläkin kertaa asia liittyi  jääkiekkoon. Tästä voisin kuitenkin taikauskoisena ihmisenä löytää ennusmerkkejä. Vaikkapa sen, että Suomen jääkiekkojoukkue ottaa melko varmasti olympiakultaa näissä kisoissa. Kun MM-kulta lohkesi kolme vuotta sitten Bratislavassa, silloinkin kompuroitiin ja pahemman kerran.
Toinen yhtä hyvä ennusmerkki on se, että meidän huushollin urheiluohjelmia vielä minua tiukemmin vahtiva kaksilahkeinen sanoi, ettei Suomella ole tuolla joukkueella mitään mahdollisuuksia mitaleille. Niin hän sanoi silloin, kun Suomi otti ensimmäisen ja myös toisen MM-kultansa. Vai lie sanonut samalla tavalla joka kevät.
PIRJO MONONEN

 

Jätä kommentti

*