perjantai 19.7.2019 Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Aina paikallinen, koillissavolainen

Koulukeskustelua

Koillis-Savon alueella käydään ja on käyty voimakasta koulukeskustelua. Hyvä näin.

Yläkouluasia hiertää Juankosken ja Kaavin päättäjiä ja kaavilaisten viimeinen päätös asiassa on, että yläkoulupalvelut ostetaan. Se onko ostopaikka Juankoski, Kuopio vai Tuusniemi, niin siitä ei ole lopullista päätöstä.

On tärkeää, että turhia rakentamisia ei tehdä, jos tarvittavia puitteita on lähialueella. Suomessa oli ennen näitä isompia kuntaliitoksia 50 kuntaa, joissa ei ollut omaa yläastetta. Ilman omaa siis voi hyvin pärjätä. Huomattavasti pidempiä koulumatkoja on niitäkin monessa kunnassa.

Odotetaan innolla miten asia etenee.

Tuusniemellä liipasimella on Tuusjärven koulu. Se oli jo lopettamisuhan alla, mutta taitaa käydä niin, että Tuusniemellä tehdään ensin päätös kuntaliitoksesta ja sitten palataan kouluasiaan.

Juankoskella keskustellaan sekä Säyneisen, että Muuruveden koulujen tilanteesta. Muuruvedellä on hieno ehdotus, että alakoulu toimisikin vanhan maamieskoulun sylissä. Raikas ajatus.

Säyneisessä osa vanhemmista haluaa mieluummin oppilaat Juantehtaan kouluun kuin 2-opettajaiseen kouluun Säyneisessä. Tämä asia siirtyi sivistyslautakunnasta kaupunginhallituksen pöydälle. Toivottavasti ei konkreettisesti, sillä sille pöydälle on viime aikoina jätetty monia asioita. Tämä asia pitää saada eteenpäin.

Sivistys on tärkeä asia koko maamme kehityksen kannalta. Sivistymättömyys ja moukkamaisuus ovat lisääntyneet viime aikoina.

ERIKA SUOMINEN

Jätä kommentti

*