tiistai 3.8.2020 Nea, Linnea, Neea, Vanamo

Aina paikallinen, koillissavolainen

Kipeitä ratkaisuja on tehtävä

Myös Tuusniemen ortodoksinen kirkko alkaa kaivata maalaus- ja kattoremonttia, sen isännöitsijänä toimiva Martti Kähkönen sanoo.

Kuopion ortodoksisen seurakunnanvaltuuston tuusniemeläinen puheenjohtaja Martti Kähkönen sanoo olevansa henkilökohtaisesti sitä mieltä, että seurakunta voisi lainata tai vuokrata irtaimistoa tsasouniin eli rukoushuoneisiin, jos niiden ostajiksi syntyy yhdistyksiä toiminnan jatkamiseen.

-Eiväthän ne pysty olemaan entisessä käytössä, jos niistä viedään ikonit ja kaikki muu irtaimisto. Juridisesti irtaimisto on kuitenkin seurakunnan omaisuutta, Kähkönen sanoo.

Suomen ortodoksinen kirkko aikoo karsia reippaalla kädellä omistamiaan kiinteistöjä, koska niiden korjaamisen lasketaan tulevan liian kalliiksi. Tällä hetkellä sillä on pyhäkköjä – kirkkoja ja tsasounia – 165.

Kuopion ortodoksinen seurakunta on kaavaillut luopuvansa tänä vuonna Muuruveden ja entisen Maaningan Haatalan tsasounista ja ensi vuonna Kaavin Luikonlahden ja Maaningan Käärmelahden tsasounista. Lisäksi Pielaveden seurakuntatalo Ristin tupa on menossa myyntiin.

Aivan lähiaikoina Tuusniemen ortodoksisesta kirkosta ei olla luopumassa, mutta kirkollishallituksen asettama työryhmä esitti muutama viikko sitten, että sitäkin pohditaan 10-20 vuoden sisällä.

Kirkon jäsenmäärä putosi viime vuoden lopussa 59 560:een. Alle 60 000:n jäätiin viimeksi vuonna 2002.

Jätä kommentti

*