perjantai 19.7.2019 Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Aina paikallinen, koillissavolainen

Kelkkareitin teko viivästyy

Kaavin valtuusto kokoontui ensimmäisen kerran uudessa kunnanvirastossa, entisessä Osuuspankin talossa. Toisen kerroksen valtuustosali sai heti tulikasteen, kun yleisöä oli saapunut paikalle poikkeuksellisen paljon.
– Päätös moottorikelkkareitistä kiinnostaa. Reittiä on odotettu jo kauan, olisi korkea aika saada se kuntoon, sanoi Markus Mustonen.
Kelkkailijat joutuivat kuitenkin pettymään, sillä moottorikelkkareittiasia päätettiin jättää pöydälle jatkokäsittelyä varten äänin 15-1 . Pöydälle jättämistä vastusti Jarkko Taskinen (sin).
Keskustelua moottorikelkkareitistä jatkettiin vielä aulassa kokouksen jälkeen. Kunnanjohtaja Ari Sopanen kertoi, että rautatien yli menevä silta vaatii vielä lisäselvittelyä, jonka vuoksi asiasta ei haluttu päättää vielä.
– Pitää arvioida vielä sillan todellisia rakentamiskustannuksia mahdollisimman tarkasti. Kallioleikkauksen päältä pitää tehdä ylitys. Sillan pituus on noin 12–14 metriä ja leveyttä pitäisi olla tampparin leveys plus puoli metriä puolellaan lumivaraa. Tätä selvitetään nyt 5.11. kunnanhallitukseen ja valtuustoon 13.11. Ei kerkeä tälle talvelle, sanoi Sopanen.

Markus Mustonen (oik.) kertoi valtuuston kokouksen jälkeen moottorikelkkailijoiden toiveita kunnanjohtaja Ari Sopaselle (vas.). Kuulolla olivat moottorikelkkailun harrastajat Jarkko Jestoi ja Timo Asikainen.

Kommentit

  • RR

    Joo nämä huvikelkkailijat vois ajella omilla maillaan ja jos ei maita ole, niin ei kannata ostaa edes kelkkaa silläpä siisti.

  • JT

    150 000 euroa rakentamiseen, 50 000 euroa/kelkkailun harrastaja. Haluaako kaikki tuusniemelaiset lahjoittaa 100 euroa kelkkailun hyväksi. Nelihenkisen perheen lahjoitus olisi jo 400 euroa. Anteliasta !

Jätä kommentti

*