tiistai 25.2.2020 Tuija, Tuire

Aina paikallinen, koillissavolainen

Kaavin kunnanjohtaja ehdottaa uusia yt-neuvotteluja

Kaavin kunnanjohtaja Ari Sopanen ehdottaa maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle yt-neuvottelujen aloittamista viiden henkilötyövuoden vähentämiseksi.
Kyseessä olisivat tämän vuoden toiset yt-neuvottelut. Kevään neuvottelujen seurauksena vähenee yhteensä 4,5 henkilötyövuotta opetustoimesta, keskushallinnosta sekä ateria- ja puhdistuspalveluista.
Kaavi kävi yt-neuvottelut myös viime vuonna. Silloin vaikutus sosiaali- ja opetustoimeen oli yhteensä 1,3 henkilötyövuotta.

Perusteena yt-neuvotteluesitykselle ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt eli tälläkin kertaa kunnan talouden tasapainottaminen.
Tämän vuoden tilinpäätöksestä odotetaan noin 0,70 miljoonaa euroa alijäämäistä, kun talousarviossa alijäämäksi arvioitiin 0,46 miljoonaa, ja verotulojen menetys lienee noin 0,55 miljoonaa.
Tämän vuoden jälkeen taseessa on kattamatonta alijäämää noin 1,19 miljoonaa, ja ensi vuosi ilman toimenpiteitä lienee 1,34 miljoonaa euroa alijäämäinen.
Henkilöstökulut vievät tänä vuonna noin 5,21 miljoonaa euroa.

Kommentit

  • Anne

    Opetustoimeen ei sitten kosketa! Edellisessä yt:ssa jo sai kärsiä. Nykyisetkään resurssit ei riitä takaamaan opiskelurauhaa ja tasoa kaikille, kun luokkakoot on isot ja tukea tarvitsevia oppilaita paljon.

    Eikä tässä auta verrata mm.luokkakokoja mihinkään muihin kuntiin vaan tilanne pitäisi nähdä siinä muodossaan kuin se kyseisellä paikkakunnalla on. Jos tästä lähdetään supistamaan entisestään, kerjää kunta lisää ongelmia ja kuluja itselleen pudokkaiden ja syrjäytyneiden nuorten muodossa.

    Pitäkää nyt hyvä ihme kiinni vielä niistä nuorista mitä on, he ovat tulevaisuus, joten tarkuutta säästökohteisiin ettette ajaudu isompien kulujen äärelle myöhemmin.

  • Ihme ja kumma

    Oiskohan aika jo tulla siihen tulokseen, että Sopasen keinot ovat lopussa. Uutta etsimään…

Jätä kommentti

*