tiistai 7.7.2020 Klaus, Launo

Aina paikallinen, koillissavolainen

Kaaville kohoavasta hoivakodista tulee yksikerroksinen puutalo

Linja Arkkitehdit Oy:n laatima viitteellinen havainnekuva näyttää, miltä uusi hoivakoti näyttää Kaavintieltä katsottuna. Takana vasemmalla häämöttää K-Market Timantti.

 

Attendo Oy:n hoivakodista tulee L:n muotoinen yksikerroksinen puutalo. Lapti Oy aloittaa rakennustyöt entisen kunnantalon tontilla tässä kuussa.
Julkisivun päävärinä on vaalea harmaanruskea, tehosteena on murrettua keltaista. Yksikerroksisen, puurakenteisen talon kattaa hieman toispuoleinen harjakatto.

Kerrosalaltaan 1 600-neliöisen rakennuksen L:n sakarat ovat asukassiipiä. Yhteiset tilat sijoittuvat rakennuksen keskiosaan eli L:n kulmaukseen.
– Asukaspaikkoja on 30, kummassakin asukassiivessä on tilat 15 asukkaan ryhmälle, kertoo hoivakodin pääsuunnittelija Marttiina Vierimaa Linja Arkkitehdit Oy:stä.
– Siipien omat oleskelutilat ovat avattavissa yhteiseen isoon aulatilaan isompia tilaisuuksia varten. Keskialueelle sijoittuvat myös ruokailutilat, valmistuskeittiö, asukkaiden yhteinen kotikeittiö, saunaosasto sekä aputilat.

Vierimaan mukaan rakennuksen pääsisäänkäynti on Kaavintieltä, asukkaiden 1 400 neliömetrin oleskelupiha muodostuu sisäpihalle.
Jokaisessa yhden hengen asunnossa on suuri, lattian tasalta alkava ikkuna, joten näkymät ovat avarat myös sängystä. Asuntokohtaisia pihoja ei tule.

Valmistavat työt entisen kunnantalon tontilla alkavat lähipäivinä ja varsinainen rakentaminen nyt marraskuun aikana, kertoo Rakennusliike Lapti Oy:n Itä-Suomen alueen rakennuspäällikkö Mika Karhu.

 

Lue koko juttu 7.11. Koillis-Savosta!

Kommentit

  • Pauli Räsänen

    Tulee mieleen tuotantorakennus.Vanhusnavetta.

Jätä kommentti

*