tiistai 7.7.2020 Klaus, Launo

Aina paikallinen, koillissavolainen

Kaavilla oli 329 avointa työpaikkaa huhtikuussa – totuttu määrä kymmenen luokkaa

Juankoskelainen Tuula Roininen on ensimmäistä kertaa elämässään lomautettuna. Vanha harrastus kantritanssi on vienyt uudelleen mukaansa. Lue lisää hänen kuulumisistaan 4.6. Koillis-Savosta.

 

Koronaepidemia muutti Koillis-Savossa erityisesti Kaavin työpaikka- ja työttömyyslukuja: muistaako joku, että Kaavilla olisi ollut avoinna satoja työpaikkoja?

Kaavilla oli huhtikuun lopussa avoinna 329 pestiä, Rautavaaralla 10 ja Tuusniemellä 8. Toukokuun lopun tilanne ei ole vielä Pohjois-Savon ely-keskuksen tiedossa.

Ylitarkastaja Raili Nissinen Pohjois-Savon ely-keskuksesta pitää koronakevään työllisyyslukuja erittäin poikkeuksellisina:

Yleensä Koillis-Savon kunnissa on avoimia työpaikkoja noin kymmenen, mutta huhtikuun lopussa niitä oli yhteensä yli 300. Paikoista valtaosa oli maatalous- ja puutarha-alan kausityöpaikkoja, Kaavilla niitä oli huhtikuun lopussa 300 eli toiseksi eniten maakunnassa Suonenjoen 558 paikan jälkeen.

– Kausityöpaikkoja ei ole laitettu auki vuosiin, sillä paikkoihin on tullut ulkomaista työvoimaa tai niihin on ollut vuosisopimukset, mutta nyt TE-hallinto suositteli työnantajia laittamaan paikat auki, jotta työvoimaa löytyy tarpeeksi, kertoo Nissinen.

Hän pelkää, että maatalous- ja puutarhayrittäjät tuskin saavat ulkomaista työvoimaa riittävästi. Toisaalta suomalaiset ja lomautetut ja opiskelijat ovat olleet kiinnostuneita kausityöpaikoista, joista osa on jo täytettykin.

 

Lue lisää työllisyystilanteesta ja lomautuksista 4.6. Koillis-Savosta!

Jätä kommentti

*