perjantai 19.7.2019 Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Aina paikallinen, koillissavolainen

Juicelle Jussi-ehdokkuuksia kahdeksassa kategoriassa – avustajat kertovat ajatuksiaan elokuvasta

Juice-elokuvan maailmanensi-illassa 11. joulukuuta 2018 Mikko Alatalo ikuisti porukkakuvan Riku Niemisen kännykkään. Kuvan on ottanut Erika Suominen.

 

Kolmen viikon kuluttua ratkeaa, saako Juice Leskisen elämästä kertova Juice-elokuva Jussi-patsaita ja jos, niin kuinka monta.
Filmiaura ry julkisti Jussi-ehdokkaat kuukausi sitten, ja Jussit jaetaan 73. kertaa Helsingin Kaapelitehtaalla 22. päivänä maaliskuuta. Gaala näytetään tuolloin suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla
Juice sai Jussi-ehdokkuuksia eniten eli kahdeksassa kategoriassa: paras elokuva, naispääosa, miessivuosa, kuvaus, äänisuunnittelu, leikkaus, pukusuunnittelu ja maskeeraussuunnittelu. Kategorioita on kaikkiaan 16.

Juice-elokuvassa muun muassa ohikulkijaa, 1970-luvun yliopisto-opiskelijaa sekä 1970- ja 1980-luvuilla Juicen keikalla kävijää näyttelevä tuusniemeläinen Tomi Räsänen kertoo, että koillissavolaisia avustajia oli elokuvassa useita, ainakin Rautavaaralta ja Kaavilta.
– Olin kuvauksissa useita päiviä, pääasiassa Tampereella, mutta myös Vieremällä ja Kuopiossa, muistelee vastikään Ylen Kotikatsomon Aktivistit-draamassakin nähty Räsänen.
– Kyllä minusta elokuva hyvä oli, katsoin sen kolme tai neljä kertaa, ja joka kerta se oli parempi. Elokuva ansaitsee Jussi-ehdokkuudet. Ainakin puvustus oli minusta hyvin 1970- ja 80-luvuilta, myös maskeeraus oli loistava.
Rautavaaralaiset Veli-Matti Ahonen ja Jaani Kekäläinen olivat Juicessa avustajina monessa roolissa.
– Jaanin kanssa olimme Kuopiossa yhtenä päivänä samaan aikaan. Olin 1970- ja 1980-lukujen keikkayleisössä, Juicen nuoruudessa tanssimassa nuorisoseuran talolla ja asunnolla istuskelemassa, kun Juice liittyi bändiin. Häävierainakin tietysti oltiin, muistelee Ahonen.
– Elokuva oli vähän erilainen kuin kuvausten perusteella odotin, mutta ei huonolla tavalla: elokuva ei niin paljoa keskittynyt musiikkituotantoon ja keikkaelämään vaan siviilielämään. Musiikkiurassa olisi vielä toisen elokuvan ainekset.
– Jussien osalta en ole asiantuntija, mutta toivottavasti Jusseja tulee; tykkäsin lopputuloksesta. Ehkä minä ainakin kuvauksen ja maskeerauksen Jussien puolesta veikkaan, sanoo Ahonen.

Lue Jussi-ehdokkuksia saaneiden näyttelijöiden ajatuksia tämän päivän Koillis-Savosta

 

Jätä kommentti

*