tiistai 20.8.2019 Sami, Samuli, Samu, Samuel

Aina paikallinen, koillissavolainen

Juice-elokuva on näkemisen arvoinen, vaikka paikallisia maisemia ei paljon näkynytkään

Juice-elokuvaa katsottiin Juankoskella seitsemässä loppuunmyydyssä esityksessä Juice-etkojen aikaan. Kiinnostus elokuvaa kohtaan oli tätäkin suurempi ja viimeinen viikko myytiin jo eioota, vaikka yksi näytös saatiin lisääkin.
Juice elää juankoskelaisille ja lähialueenkin ihmisille. Hänen verbaali- ja musiikillinen lahjakkuutensa on Suomen hienoimpia. Erityisesti verbaalinen puoli tuli esiin elokuvassa. Hän ei jäänyt sanattomaksi ja esitti teräviä kommentteja.
Elokuva painottui pitkälti hänen nuoruuteensa ja musiikilliseen alkuaikaansa. Ehkä opiskelijaelämästä osan olisi voinut korvata paikallisella maisemakuvauksella Juankoskelta. Sitäkin kun otettiin kuvaustilanteessa talteen. Soittokunnantalon pöydän alla konttaaminen olisi voitu kuvata missä tahansa. Sinänsä kohtaus oli hieno.
Musiikki oli tietenkin parasta Juicea ja erityiskiitos kuuluu Riku Niemiselle, joka itse lauloi kappaleet ja selviytyi siitä erittäin hyvin.

Kirjailija Antti Heikkinen kommentoi, että ei tämä ole mikään vikipedialeffa ja siksi paikallista kuvaa oli vaatimattomasti. Juicen serkku Marjatta Glader piti elokuvaa surullisena.
– Juice oli mielettömän hyvä tulkki ja taitava sanan käyttäjä. Sanat tulevat syvältä ja ne lohduttavat meitä. Elokuva on Juicea. Täytyy todeta, että Einiksi en  Juicen äitiä näyttelevää henkilöä tunnistanut.
Elokuva toi ihmisille muistoja mieleen. Osa Juicen tunteneista löysi tuttuja asioita ja erityiskehuja sai Riku Nieminen elokuvan pääroolissa.

Elokuva kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Se on tulossa nähtäväksi niin Tuusniemellä kuin Nilsiässäkin ja tottakai elokuva pyörii Kuopiossa. Juice on elokuvansa ansainnut.

Kuvassa Juice-elokuvan näytöksessä Juicen sukulaisia vasemmalta serkut Marjatta Glader ja edessä Liisa Issukka. Keskellä veli Arvo Leskinen. Kaukaisempia sukulaisia Kalle  ja Maija Leskinen.

Jätä kommentti

*