perjantai 5.6.2020 Sulevi

Aina paikallinen, koillissavolainen

Juankosken Pitäjänsillan peruskorjaus kestää syyskuuhun saakka

Pohjois-Savon Ely-keskus peruskorjauttaa tänä kesänä Juankosken Pitäjänsillan. Vuonna 1973 valmistuneen sillan kuntoa parannetaan 440 000 eurolla, urakoitsijana toimii Savon Kuljetus Oy.
– Pintarakenteet ja kaiteet uusitaan ja betonipintoja korjataan. Päällysteet ja vesieristeet puretaan kansibetoniin saakka, sillä vanhat vesieristeet tuppaavat vuotamaan tuonikäisissä silloissa, kertoo siltainsinööri Seppo Ryynänen Pohjois-Savon Ely-keskuksesta.
Hänen mukaansa sillan leventämisen tarvetta ei ole ilmennyt, ja silta kestää myös sallitut kuormat ja pitkälti erikoiskuljetuksiakin.
– Nyt käytettävät betonit ovat parempia kuin sillan valmistumisaikaan. Tällä korjauksella käyttöikää tulee nelisenkymmentä vuotta lisää, sanoo Ryynänen.

Työn takia silta suljetaan puolikas kerrallaan ja asennettava liikennevalo-ohjaus toimii tauotta, kertoo projektipäällikkö Teemu Saastamoinen Keski-Suomen Ely-keskuksesta.
Työmaapäällikkö Timo Kuntsi Savon Kuljetukselta kertoo, että valmistelevat työt alkoivat viime viikon maanantaina ja sillan alapuoliset työt viime viikon lopulla.
– Sillan kannelle tullaan näillä näkymin maanantaina 27. toukokuuta, silloin laitetaan liikennevalot pystyyn ja suljetaan toinen kaista. Silta on yksikaistainen ainakin elokuun puoleenväliin asti.
– Kevyt liikenne pääsee kulkemaan koko ajan valoista riippumatta, mutta vain yhdellä puolella siltaa, joten suojateiden ylitysten määrä lisääntyy. Toivottavasti autoilijat huomaavat tämän.
– Joistakin työvaiheista syntyy väkisin melua, ne ja muutenkin työt hoidetaan pääasiassa päiväsaikaan, sanoo Kuntsi.
Hänen mukaansa viimeistelytyöt loppuvat syyskuun puolenvälin paikkeilla, jos kaikki menee suunnitellusti.

Jätä kommentti

*