maanantai 3.8.2020 Nea, Linnea, Neea, Vanamo

Aina paikallinen, koillissavolainen

Erkkaryhmä aloitti harjoitukset kesällä

Erkkaryhmän innostus kelpaa esimerkiksi kaikille ikäryhmille, toteaa valmentaja Sami Kolari, takarivissä keskellä.

Riistavedellä vuonna 1997 perustettu jalkapallon erikoisseura AC Barca tunnetaan vahvasta juniorityöstä jo laajasti maamme jalkapallopiireissä.

Seuran perustaja ja puheenjohtaja Tapio Kauppinen halusi tarjota riistaveteläisille lapsille jalkapalloharrastusta uudessa ympäristössä.

– Uuden seuran nimi oli helppo valinta, sillä yhteisössä oli jo alussa vahva FC Barcelonan kannatus. Sieltä saatiin seuralle logo, värit ja nimi. Kun AC lisättiin vielä eteen, niin pääsimme Savon Sanomien urheilumuistion aakkosjärjestyksessä pitkän listan ensimmäiselle riville, Kauppinen naurahtaa.

Hän tiedostaa pienten paikkakuntien seuratoiminnan rajalliset mahdollisuudet.

– Olemme kasvattajaseura ja teemme sitä työtä määrätietoisesti saavutuksistamme ylpeinä. Tarjoamme lapsille ja nuorille mahdollisuuden sekä eväät jatkaa lajin parissa maassamme aivan huipulle ja vieläkin pidemmälle, Kauppinen visioi.

Seuran varapuheenjohtaja Antti Heiskanen on samalla myös edustusjoukkueen pelaaja ja juniorivalmentaja.

– Toimintamme perustuu pyyteettömään vapaaehtoistyöhön ja vanhempien vahvaan tukeen. Haluamme tarjota jokaiselle halukkaalle mahdollisuuden tulla mukaan seuraan ja harrastaa jalkapalloa varallisuudesta riippumatta. Meidän jäsenmaksu 35 euroa on seurojen joukossa niitä kaikkein pienimpiä ja lisäksi eka vuosi on ilmainen, kuten myös salivuorot, Heiskanen kertoi.

– Meillä kaikki toimihenkilöt tekevät seuratyötä ilman palkkaa tai korvauksia, pelkästään rakkaudesta lajiin. Talkootyön merkitys onkin aivan ratkaisevaa, Heiskanen luettelee.

Uutena harrastejoukkueena aloittanut Erkkaryhmä odottaa intoa uhkuen viikoittaisia harjoituksia. Ryhmä koostuu Perhekoti Suomalaisen Tuomirannan ja Mehiläisen Savulahden yksikön nuorista aikuisista.

Sunnuntaina harjoituksiin osallistui kymmenen motivoitunutta harrastajaa. Ryhmän valmennusvuorossa ollut Sami Kolari kertasi jo aikaisemmin opittuja harjoitteita ja lopuksi pelattiin.

Idea ryhmästä syntyi viime vuoden lopulla Barcan fanivierailulla Tuomirannassa.

– Tavoitteena on harjoitella lisää ja päästä pelaamaan joukkueena myös turnauksiin, totesi Sami Kolari, joka valmentaa myös 6–7 -vuotiaita.

Mehiläisen ohjaaja Maria Martikainen seurasi harjoituksia ja oli niin ikään innoissaan.

– Sopii mainiosti lisänä meidän liikuntaohjelmaan, hän kiitteli.

Lue juttu kokonaisuudessaan 23.7. ilmestyneestä Koillis-Savosta!

Jätä kommentti

*