perjantai 19.7.2019 Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Aina paikallinen, koillissavolainen

Ei pelkkää naamiaisleikkiä – Cosplay on Tekla Kokkoselle rakas harrastus

Kuvan hahmo: Yuko Oshima 9th, lähde AKB0048
Kuvan malli: Tekla Kokkonen
Kuvaaja: Marko Paakkanen

 

Final Fantasy -pelihahmo, Game of Thrones -sarjan khaleesi tai Tuntemattoman sotilaan Koskela. Cosplay-harrastus on tuonut monia fiktiivisiä hahmoja tosielämään – tai ainakin lähemmäksi sitä.
Cosplay, suomalaisittain pukuilu, tarkoittaa erilaisiksi hahmoiksi pukeutumista ja monesti myös pukujen tekemistä.
Tuusniemeläislähtöinen harrastaja Tekla Kokkonen kuitenkin tietää, että cosplay ei ole pelkkää naamiaisleikkiä.
– Fiktiiviset hahmot voivat olla harrastajille todella tärkeitä, ja pukujen tekemiseen käytetään paljon aikaa ja vaivaa.
Ingmanilla kuvallista ilmausta opiskeleva Tekla on koonnut Tuusniemen kirjastoon näyttelyn Cosplay & tunnesiteet, joka yhdistää hänelle rakkaat harrastukset, cosplayn ja valokuvauksen.

Kuopiossa asuva 22-vuotias Tekla löysi cosplayn jo 13-vuotiaana. Nuorempana harrastusta tuli piiloteltua, mikä osaltaan kannusti Teklaa näyttelyn kokoamiseen.
– Näyttelyn avulla haluan näyttää nuorille, miten pitkälle voi päästä jos uskaltaa rohkeasti tehdä sitä, mistä tykkää.
Ja pitkälle ollaan tosiaan päästy, sillä Tekla suuntaa kesällä Nordic Cosplay Championsip -kilpailuun, jossa pohjoismaat kisailevat itse tehdyillä puvuilla ja niiden ympärille rakennetuilla esityksillä.

Lue lisää 28.3. Koillis-Savosta!

 

Tekla Kokkonen ikuisti Game of Thrones -sarjan Cersei Lannisterin (Maria Ilona Huovinen). Kuva on osa Tuusniemen kirjaston Cosplay & tunnesiteet -näyttelyä.

Jätä kommentti

*