perjantai 19.7.2019 Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Aina paikallinen, koillissavolainen

Askel kohti tasa-arvoa

 

Sukupuolineutraali avioliittolaki käsiteltiin juuri eduskunnassa. Viime viikolla lakivaliokunta äänesti sukupuolineutraalin avioliittolakia vastaan äänin 9–8. Nyt päätös kääntyi eduskunnan suuressa salissa, kun eduskunnan enemmistö 105 kansanedustajaa asettui lain kannalle. 92 edustajaa äänesti vastaan ja kaksi oli poissa. Joulukuun kolmantena päivänä eduskunnan suuri valiokunta ottaa asiaan kantaa.

Suuren valiokunnan puheenjohtaja Riitta Myller (sd.) uskoo, että suuri valiokunta kunnioittaa suuren salin päätöstä sukupuolineutraalissa avioliittolaissa. ”Kun kyse on kansalaisaloitteesta ja sen on jo eduskunta suuressa salissa hyväksynyt, valiokunnassa tuskin on halukkuutta lähteä muuttamaan kansanedustajien enemmistön tahtoa.” Myller toteaa toivovansa, että lakiehdotus käsitellään valiokunnassa kerralla loppuun asti.

Yksi syksyn aikana vahvasti mielipiteitä jakanut keskustelu on käyty loppuun. On erikoista, että pientä marginaaliryhmää koskeva asia saa näin isot mittasuhteet. On paljon helpompaa hyväksyä valtion iso alijäämä kuin suvaita erilaisuutta.

On hyvä, että demokratiassa voi sanoa vapaasti mielipiteensä. On valitettavaa, että usein sanominen on sivistymätöntä ja loukkaavaa. On helppoa sanoa, että on oikeassa, mutta vaikeaa myöntää, että kaikki eivät ole samaa mieltä. Halu saada kaikki omalle kannalle antaa, muka oikeutuksen sivistymättömään käytökseen.

On tärkeää, että jaksamme sietää toisiamme ja hyväksyä myös muut kuin omat mielipiteet. Tuokin eduskunnan päätös osoitti, että vielä on paljon tehtävää matkalla kohti tasa-arvoa.

ERIKA SUOMINEN

 

Jätä kommentti

*