perjantai 19.7.2019 Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Aina paikallinen, koillissavolainen

47 aukiolotuntia lisää kirjastoihin – automaatio antaa lisäaikaa lukemiselle ja lainaamiselle

 

Koululaiset jonottavat tiskille, jonka takana palvelee Juankosken lähikirjastonjohtaja Heidi Laitinen.

 

Ensi viikolla Kuopion kaupunginkirjaston toimipisteiden aukioloaikoihin saadaan kaikkiaan 47 lisätuntia viikossa.
Aukioloaikojen laajentuminen koskee kaikkia toimipisteitä paitsi Nilsiän, Karttulan ja Jynkän omatoimikirjastoja, jotka ovat jo ennestään asiakkaiden käytettävissä jopa iltayhdeksään saakka.
Kuopion kaupunginkirjasto pidentää kirjastojen aukioloa viime vuonna tehdyn asiakaskyselyn perusteella. Kyselyn mukaan asiakkaat toivovat toimipisteiden aukioloaikojen sopivan paremmin arjen kiireisiin aikatauluihin.

Alueellamme eniten aukiolotunnit laajenevat Kaavilla, jossa kirjasto tulee olemaan viikossa yhteensä seitsemän tuntia pidempään auki. Maanantaina ja torstaina kirjasto tulee aukeamaan entisen kello 14 sijaan kaksi tuntia aikaisemmin. Tällöin ensimmäinen tunti tapahtuu itsepalveluna, eli asiakkaat palauttavat ja lainaavat kirjansa automaatin kautta. Tiistaille, keskiviikolle ja perjantaille saadaan kullekin yksi lisätunti iltapäivälle.
– Uudistuksia pohdittiin yhdessä kunnan edustajien kanssa ja todettiin, että nämä lisätunnit ovat hyvin toteutettavissa. Kaavin kirjastossa toimii nyt kaksi työntekijää ja asiakasystävällinen automaatio auttaa rinnalla, kertoo Kuopion kaupunginkirjaston asiakas- ja kokoelmapäällikkö Minna Koistinen.
– Aukioloaikoja lähdettiin miettimään puhtaasti asiakkaiden toiveiden perusteella. Yleinen trendi tuntui olevan toive aukioloaikojen laajenemisesta iltaan päin, mutta kullakin paikkakunnalla on omat erityispiirteensä. Toiveisiin vaikuttavat monet tekijät ihmisten työajoista paikkakunnan linja-autoaikatauluihin, Koistinen jatkaa.
Kaavilla asiakaskyselyyn tuli 44 vastausta, joissa monissa toivottiin iltapäivätuntien lisääntymistä

Tuusniemen, Juankosken ja Riistaveden kirjastoista voit lukea eilisen Koillis-Savosta!

Jätä kommentti

*